Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 19. február 2020

Nový wellness trend: Earthing

Čím, to je, že keď vyjdeme do hôr, keď sa nám nohy zaboria do jemného piesku, alebo jednoducho zacítime morský vánok, naša myseľ je okamžite pokojnejšia? Je to sila prírody alebo jej skryté čaro?

Nový wellness trend: Earthing

Čím, to je, že keď vyjdeme do hôr, keď sa nám nohy zaboria do jemného piesku, alebo jednoducho zacítime morský vánok, naša myseľ je okamžite pokojnejšia? Je to sila prírody alebo jej skryté čaro? Najnovší wellness trend s názvom earthing sa spolieha práve na nadpozemskú moc samotnej prírody.

Earthing je nový wellness koncept, ktorý nás chce opäť prepojiť s prírodou. Avšak nie je to len novodobý výmysel moderných šamanov, ale vedecky podložený koncept, ktorý v podstate opisuje roky zaužívané aktivity, ktoré doteraz nemali názov. Čo je však na tom najlepšie? Pomáha s napätím, úzkosťou, insomniou či dokonca s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Tento koncept je pritom založený na jednoduchom dotyku nahej pokožky so zemským povrchom.

Čo to je?

Earthing sa spolieha na koncept elektrických polí, v ktorom naše telo vystupuje ako vodič. Pri kontakte nahej pokožky so zemou dochádza k neutralizácii elektrických prúdov, ktoré prebiehajú okolo nás, čo v konečnom dôsledku prináša spomenuté výsledky. Naše telo následne absorbuje voľné elektróny, ktoré sú najvýkonnejšími antioxidantmi. Neutralizujú nepriaznivé účinky voľných radikálov, ktoré vedú k zápalovým procesom a chorobám. Vedci na základe niekoľkých výskumu dokážu konštatovať, že pravidelné rituály earthingu dokážu upokojovať nervový systém. Nováčikovia v tomto koncepte zase po prvom raze konštatujú zlepšený spánok, znížený tep či pozitívne mentálne naladenie.

Ako na to?

1. Choďte sa prejsť po záhrade, po lese naboso a aspoň 30 minút.

2. Seďte, ležte, prechádzajte sa po piesku či tráve.

3. Odložte všetky technológie.

 

1013

Súvisiace články