Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 2. február 2020

Najlepšie relaxačné esenciálne oleje

Moderný svet nám ponúka množstvo inovatívnych vychytávok vrátane aplikácii na relaxáciu či meditáciu, no niekedy je najlepšie vrátiť sa naspäť ku tradičným, offline riešeniam. Jednoducho občas potrebujeme úplne vypnúť aodrezať sa od sveta, včom nám pomôže klasická arómaterapia.

Najlepšie relaxačné esenciálne oleje

Moderný svet nám ponúka množstvo inovatívnych vychytávok vrátane aplikácii na relaxáciu či meditáciu, no niekedy je najlepšie vrátiť sa naspäť ku tradičným, offline riešeniam. Jednoducho občas potrebujeme úplne vypnúť a odrezať sa od sveta, v čom nám pomôže klasická arómaterapia. Tieto esenciálne oleje vám pomôžu pri načerpaní nových síl.

Levanduľa

Levanduľa je zrejme najznámejšou a najobľúbenejšou rastlinou na upokojenie a relax. Je ideálna na dlhodobé používanie a pomôže najmä ľuďom, ktorí trpia nepretržitým stresom a napätím. Dokáže znížiť tlak aj tep, ale aj zlepšiť kvalitu spánku.

Ruža

Omamná vôňa ruží zase pomáha upokojovať nepríjemné emócie, tlmí bolesť hlavy a balansuje hormóny. Pomáha posilňovať srdce v čase vysokého stresu, smútnu či pri depresii.

 

Ylang Ylang

Rastlina Ylang Ylang pomôže vyvolať pocity šťastia a spokojnosti. Znižuje tep a zlepšuje náladu, pomáha telo dostať do relaxačného módu. Redukuje negatívne pocity a myšlienky, pomáha odbúravať depresiu a napätie.

 

Bergamot

V čínskej medicíne sa využíva na dodanie energie aj v boji proti infekciám. Okrem toho vzbudzuje pocity šťastia a pohody, ale aj čistoty a energie. Pomáha zlepšiť cirkuláciu a vyrovnáva hormonálne hladiny.

 

Kamilka

Kamilka pomáha navodiť pocity vnútornej pohody, upokojuje nervový systém, ale aj reguluje zápalové procesy v tele. Pomáha s trávením a balansuje náladu. Je prírodným bojovníkom proti stresu.

Citrón

Náladu podporuje aj citrón, ktorý je známy svojimi povznášajúcimi kvalitami, preto má aj prezývku elixír života. Upokojuje myseľ, posilňuje imunitu a pôsobí ako prírodný antidepresant. Pomáha aj pri meditácií.

Jazmín

V Ázii sa používa ako prírodný liek na liečbu napätia, stresu, insomnie a depresie, ale zároveň je to tradičná bylina na detox a prečistenie dýchacieho systému. Pôsobí sedatívne, no zároveň stimuluje prácu mozgu.

Šalvia

Vďaka šalvii, prírodnému antidepresantu, sa telo cíti harmonicky a v pohode. Je známa ako vyrovnávač hormonálnych úrovní a má priaznivý vplyv na reguláciu tepu. Dá sa kombinovať napríklad s kamilkou či bergamotom.

Neroli

Táto bylina sa v Starovekom Egypte využívala na liečbu psychických aj fyzických problémov. Len pár kvapiek dokáže redukovať agresivitu a hnev, ale tlmí aj podráždenie a nervozitu. Uvoľňuje napätie a stres.

Bazalka

V Indii je považovaná za kráľovnú bylín a práve preto je aj posvätná. Má priaznivý vplyv na celý nervový systém, pomáha pri napätí dlhodobom strese a depresii. Zároveň je prirodzeným stimulantom, ktorý prečisťuje myseľ a podporuje sústredenie.

881

Súvisiace články