Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 26. september 2019

TOP FASHION AUTUMN 2019

„Pocit zodpovednosti knašej planéte apresýtený trh vnás vzbudzujú snahy minimalizovať množstvo vecí, ktoré pre svoje fungovanie potrebujeme. Známy citát architekta aosobnosti školy Bauhaus Ludwiga Miesa van der Roheho „Less is more“, akoby sa stal mottom doby.

TOP FASHION AUTUMN 2019

„Pocit zodpovednosti k našej planéte a presýtený trh v nás vzbudzujú snahy minimalizovať množstvo vecí, ktoré pre svoje fungovanie potrebujeme. Známy citát architekta a osobnosti školy Bauhaus Ludwiga Miesa van der Roheho „Less is more“, akoby sa stal mottom doby. Filozofia tvorivého prístupu, ktorú vyznávali stúpenci Bauhausu je živá aj dnes. A to nielen v architektúre, produktovom dizajne ale aj v móde. V jesennom čísle Top Fashion sme sa preto rozhodli venovať pozornosť storočnici tejto legendárnej výtvarno-remeselnej školy, ktorej myšlienky a prístupy sú stále aktuálnejšie. Je zaujímavé s odstupom času sledovať, ako sa ľudstvo opäť snaží žiť podľa rovnakého princípu, aj keď nás k tomu vedú celkom opačné podnety. Roky okázalého luxusu a nadbytku strieda potreba očistiť sa a napredovať vpred celkom novým spôsobom. Vydajte sa s nami na cestu...“

Barbora Franeková, šéfredaktorka

„Cieľom nie je žiadny štýl, dogma ani móda! Bauhaus bude živý, len pokiaľ nebude lipnúť na forme, ale práve naopak - za premenlivou formou musí hľadať fluidum života samotného,“ povedal Walter Gropius, zakladateľ výtvarnej školy, ktorá vyformovala umenie do dnešnej podoby, módu nevynímajúc.

074  077 

Príbeh módneho domu PRADA, ktorý postavila na módny Olymp revolučne naladená vnučka zakladateľa značky Miuccia. Žena, ktorá ctí tradície, no nikdy sa nebála ísť vlastnou cestou.

084 083

Od New Yorku a Marca Jacobsa, ktorý sa vrátil do pozornosti módnej verejnosti, až po labutiu pieseň Karla Lagerfelda v parížskom Grand Palais, mesiac módy ohlásil znovuzrodenie skutočného oblečenia. Vychutnajte si desať najlepších prehliadok sezóny.

069  073 
 

"Zabudnite na minulosť a pohnite sa dopredu," hlása nemecká umelecko-remeselné škola Bauhaus. Podľa jej stúpencov má dizajn plniť len jedinú funkciu - slúžiť ľuďom. Pre vznik kvalitných produktov považovali za nevyhnutnú spoluprácu, niekedy až zdanlivo nemysliteľná prepojenia. Vo svete dizajnu spôsobili revolúciu a ich vplyv je cítiť dodnes. Inšpirovaní týmito inovátorskými myšlienkami, vám prinášame modelku Denisu Dvořákovú, architektúru Adolfa Loosa, šperky Tiffany & Co. s mestskou energiou a módu, zvýrazňujúcu formu a tvar.

056  057 

Giambattista Valli sa rozhodol podeliť so svojou láskou ku kráse. Spoluprácou s H & M s jeho jedinečné siluety, úchvatné kvetinové zdobenie a nekonečne vrstvené volány stávajú svedkami okamihov šťastia a príbehov lásky po celom svete. Sara Sandeva, ktorá patrí k najpopulárnejším herečkám mladej generácie v Čechách sa predstavila ako modelka a odpovedala na naše otázky.

0103  0104 

Linka, tvar, objem, farba, textúra... Narysujte si svoj vlastný svet. Kľudne aj ceruzkou na obočie. Deskriptíva predsa nepatrí iba na papier.

0114  0120 

Po lete sme všetci nabití pozitívnou energiou, no naša pleť má iný názor. Je unavená. Ponúkame vám podrobný manuál ako pleť opäť nabiť energiou, rozžiariť a napnúť. Otestovali sme očné krémy a vybrali desať tých najúčinnejších, zisťovali ako fungujú laserové ošetrenia a čo sa dá robiť s vráskami na krku.

0124  0127 

Niekoľkokrát týždenne športujete, zdravo jete, relaxujete a chodíte na kozmetiku? Pridajte k rutine aj cvičenie tváre. Modelka Greta Slezáková otestovala tvárovú jogu, ktorú objavila na Instagrame. Funguje to?

DSC 7840done

Hnutie Bauhaus zanechalo po sebe množstvo ikonických stavieb, širokú verejnosť však dodnes fascinujú najmä rekreačné stavby a domy samotných stúpencov školy či zámožných rodín, pre ktoré stvorili úžasné prevádzky a moderné pokrokové rezidencie, vymykajúce sa súdobým štandardom. Známa výtvarná škola inšpirovala aj módnu dizajnérku Roksandy Ilinčić pri zariaďovaní interiéru bytu v jednom pozoruhodnom londýnskom projekte.

0151  0158 

Predplatné

Predplaťte si magazín TOP FASHION na dva roky (8 vydaní: 2x jar- 2x leto- 2x jeseň- 2x zima) a získajte hodnotný darček!

Ako si objednať predplatné?

Predplatné magazínu TOP FASHION si jednoducho a pohodlne objednáte ONLINE. Stačí v hornej lište klinkúť na "PREDPLATNÉ" a vyplniť forumlár. 

OBJEDNAŤ MAGAZÍN

Nové číslo nájdete vo všetkých dobrých stánkoch, alebo si ho môžete zakúpiť v digitálnej verzii.

Vydavateľstvo Media/ST rozšírilo svoju produkciu v TOP edícii. Popri úspešných publikáciách Top trendy v bývaní, Top Hotelierstvo a Top hotelníctví vydáva od roku 2011 aj módny magazín Top Fashion. Za vznikom exkluzívneho magazínu stojí Barbora Franeková, Miss Slovensko 2009.

„Práca v modelingu ma inšpirovala k rozhodnutiu priniesť na mediálny trh česko-slovenský magazín zo sveta módy - o jeho lesku a úskaliach, o ľuďoch, pre ktorých je móda prácou i koníčkom, o ženskej kráse i duši, o módnych trendoch a zdravom životnom štýle. Verím, že užitočné informácie i kreatívne inšpirácie si v magazíne nájdu bežní čitatelia i módni profesionáli."

Barbora Franeková

2615

Súvisiace články