Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 21. máj 2019

Exteriérové trendy na rok 2019

Konečne sme sa dočkali sezóny grilovačiek, garden parties či večerného vínka na terase. Aby ste zletných dní avečerov vyťažili tú najkrajšiu atmosféru plnú pozitívnej energie akrásy, poradíme vám, ako svoju terasu, balkón či záhradu vynoviť.

Exteriérové trendy na rok 2019

Konečne sme sa dočkali sezóny grilovačiek, garden parties či večerného vínka na terase. Aby ste z letných dní a večerov vyťažili tú najkrajšiu atmosféru plnú pozitívnej energie a krásy, poradíme vám, ako svoju terasu, balkón či záhradu vynoviť. Pozrite si najväčšie exteriérové trendy na tento rok.

Prírodné prvky

Príroda v prírode. Aj tak by sme mohli popísať tento trend, ktorý preferuje prírodné materiály, štruktúry a motívy. Nebojte sa prútených kresielok, tkaných koberčekov či vankúšov s kvetinovými motívmi. Nezabudnite ani na masívne drevo či ľahké drevené doplnky.

Westwing kolekcia Modern Natural

Biela

Nič sa k prírodným prvkom a letu nehodí viac ako biela. Je stelesnením ľahkosti a pozitívnosti a aj keď sa môže zdať ako odvážny element pre exteriéry, stojí za vyskúšanie. Nemusíte ísť do toho vo veľkom, stačí keď hodíte na záhradný nábytok biele vankúše, alebo dáte na balkón biely koberec a zavediete „no shoes“ pravidlá.

33939016488 f129700c84 kWestwing kolekcia Modern Natural

Inšpirácia architektúrou

Výrazné architektonické prvky dodajú záhrade úplne iný rozmer. Bude pôsobiť rozprávkovo a moderne. Betónové konštrukcie sú síce komplikovanejšie na realizáciu, no postarajú sa o ohromujúci efekt. Ak hľadáte niečo menšie, skúste to napríklad so zaujímavou geometrickou dlažbou, prípadne využite prázdne okenné rámy či dvere v neohraničenom priestore.

1Society of Garden Designers

Výrazné farby

Výrazné, plné farby sa postarajú o presne tú dávku energie, ktorú od prírody žiadate. V kombinácii s prekvapivými materiálmi ako je zamat či ľan sa postaráte o senzoricky zaujímavý exteriér, ktorý poteší nielen oko. Navyše nechajú nádherne vyniknúť okolitú zeleň, rastliny a kvety.

33939021978 2d58b565d5 kWestwing kolekcia Modern Natural 46887001215 7d0cd9fccf kWestwing kolekcia Modern Natural

Minimalizmus

Aj záhrady sa vracajú k minimalizmu. Čisté, jednoduché línie vyniknú na balkónoch aj v záhradách a kombinovať sa dajú medzi sebou v nenáročnom kontexte, ale aj v rustikálnych záhradách. Hodia sa k bazénu a učesaným trávnikom, ale aj do bohatej záhrady vo vidieckom štýle.

46887002235 28fee80675 kWestwing kolekcia Modern Natural 47764004892 f87886f45c kWestwing kolekcia Modern Natural

Interiér v exteriéri

Ak patríte k tým z nás, ktorých interiér v lete takmer vôbec neláka, poteší vás trend, ktorý vám umožní tráviť celé dni vonku. Jednoducho preneste všetko, čo by ste mohli počas dňa potrebovať von. Môže to byť precízne vybavená mini kuchynka, v ktorej jednoducho navaríte, či knižnica s obľúbenými dielami. Ak vás neobmedzuje priestor, pokojne hoďte na zem beanbag a postavte na zem projektor s plátnom, kde môžete premietať vaše obľúbené filmy či seriály.

2MSGD

1251

Súvisiace články