Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 11. máj 2019

Umelá inteligencia vám vyberie správnu veľkosť topánok

Aj napriek tomu, že žijeme v dobe, ktorej dominujú online nákupy, niektoré veci si jednoducho potrebujeme vyskúšať. Pre niekoho to sú džínsy, pre iných zase podprsenky, alebo topánky.

Umelá inteligencia vám vyberie správnu veľkosť topánok

Aj napriek tomu, že žijeme v dobe, ktorej dominujú online nákupy, niektoré veci si jednoducho potrebujeme vyskúšať. Pre niekoho to sú džínsy, pre iných zase podprsenky, alebo topánky. Značka Nike vyvinula inovatívnu technológiu, ktorá tento problém čiastočne rieši. Vďaka nej si totiž môžete vyskúšať topánky v pohodlí domova.

Pomocou aplikácie Nike Fit tak už nebudete mať problém s výberom tej správnej veľkosti, stačí naskenovať svoje chodidlá pomocou fotoaparátu na svojom smartfóne. Technológie následne zanalyzuje a vyhodnotí, akú veľkosť obuvi potrebujete. Nejde len o problém s výberom správnej veľkosti pri online nákupoch, značka sa takto snaží vyriešiť aj problém nesprávneho výberu športovej obuvi pri skúšaní. „Až traja z piatich ľudí nosia nesprávnu veľkosť topánok. Dĺžka a šírka chodidla neposkytuje dostatok informácií na to, aby sme si vybrali ideálnu veľkosť obuvi. Výber správneho čísla je oveľa komplexnejší problém,“ vyjadrila sa značka Nike. Nástroj používa na zmeranie chodidla 13- bodový merací systém a následnú veľkosť odporúča umelá inteligencia. To znamená, že čím viac ľudí bude aplikáciu používať, tým viac sa budú výsledky zdokonaľovať.

2

Ako takáto domáca analýza prebieha? Stačí si obuť ponožky, ktoré kontrastujú na podlahe a postaviť sa ku stene. Aplikácia zoskenuje obraz a vyhodnotí ho. Značka Nike pri tejto inovácii nekončí a do budúcnosti plánuje vytvoriť celý rad personalizovateľných produktov.

3

Foto: archív značky

1284

Súvisiace články