Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 12. február 2019

Barbie posúva hranice inkluzivity

Bábiku Barbie milujú deti po celom svete. Smodernou dobou však stúpajú aj nároky verejnosti, čo značku Mattel prinútilo vzdať sa zaužívaných ideálov krásy arozšíriť ponuku bábik oviaceré podoby krásy.

Barbie posúva hranice inkluzivity

Bábiku Barbie milujú deti po celom svete. S modernou dobou však stúpajú aj nároky verejnosti, čo značku Mattel prinútilo vzdať sa zaužívaných ideálov krásy a rozšíriť ponuku bábik o viaceré podoby krásy.

 

Takto už dávnejšie vznikli bábiky z rôznou stavbou tela, výškou, farbou pleti či štruktúrou vlasov. Neskôr sa k tomu pridali Barbie s rôznymi kariérami vrátane lekárky, pilotky či inžinierky, ktoré mali mladé dievčatá motivovať. Tento rok však značka posúva hranice inkluzivite ešte o čosi ďalej a svoju líniu bábik rozširuje o bábiku na vozíčku a bábiku s protézou.

„Ako značka máme možnosť začať konverzáciu o fyzickom znevýhodnení a zároveň poukázať na rôzne tváre krásy. Multi-dimenzionálne vnímanie krásy aj módy je našou sociálnou zodpovednosťou,“ vyjadrila sa značka Mattel na margo rozšírenej kolekcie.

Screenshot 2019 02 12 at 18.18.08

Barbie uviedla bábiku na vozíčku už v roku 1997, no na trhu sa neudržala dlho, pretože nebola kompatibilná s ostatnými Barbie doplnkami. Nový pokus však už je úspešný a bude zaradený do stále ponuky. Do predaja sa dostane neskôr v tomto roku.

Foto: Mattel

1561

Súvisiace články