Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 22. január 2019

Najkrajšie izbové rastliny

Interiérový dizajn nie je len o dizajnových kúskoch a kvalitných materiáloch. Tú pravú atmosféru domova vytvárajú práve rastliny, ktoré do interiéru prinesú dávku života, prírody, aj krásy.

Najkrajšie izbové rastliny

Interiérový dizajn nie je len o dizajnových kúskoch a kvalitných materiáloch. Tú pravú atmosféru domova vytvárajú práve rastliny, ktoré do interiéru prinesú dávku života, prírody, aj krásy. Tieto bytové rastliny podľa nás patri k tým najkrajším.

Pilea peperomioides

Rastlina, ktorá zažila obrovský nárast v popularite najmä vďaka sociálnym sieťam ako Instagram a Pinterest. Jej pôvabné, maličké lístočky vás jednoducho prinútia zamilovať sa do nej.

@crazy.plantlady_tessa_verheij

Ficus benghalensis

Fikus z rodiny figovníkov je populárny vďaka svojim hladkým, veľkým listom. V interiéri pôsobí ako malý stromček, čo z neho robí ideálnu dekoráciu, ktorú ste mohli zazrieť v mnohých dizajnových magazínoch.

ficus@poison_eevie

Hoya carnosa compacta

Vizuálne najzaujímavejšia Hoja, ktorá vás očarí svojimi kučeravými, hrubými listami. Nádherne vynikne najmä zavesená, kde sa môžu predviesť všetky jej farby, od zelenej až po ružovú.

hoya carnosa@goodandplantiful

Cereus peruvianus

Aj kaktusy môžu byť vizuálne atraktívne. Dôkazom toho je napríklad cereus, ktorý navyše zvykne kvitnúť. Na zelenom podklade tak môžete objaviť ružové či žlté kvietky, ktoré ešte aj krásne voňajú. Keď nie je v rozpuku tak zase dokonale ladí s terakotou.

cereus@atenata.plant

Bowiea volubilis

Unikátna rastlina, ktorá v mnohých veciach pripomína klasickú cibuľu, pričom jej stonky a listy tvoria netradičné vizuálne efekty. Vyžaduje si však väčšiu starostlivosť aj skúsenosti. Výsledkom však bude nádherne vyzerajúca rastlina.

bowiea@plantestanic

Hoja

Klasická Hoja, ktorú každý spozná podľa jej listov. Môžete je zavesiť a nechať vytvárať kaskády, kedy vynikne jej farebnosť, ktorá sa môže pohybovať od zelenej až po bielu.

hoja@folia_folia 

Hoya kerri

Milá podoba Hoje, tvar jej listov pripomína srdiečka, čo z nich robí ideálnu izbovú rastlinu nielen na blížiaceho sa Valentína, ale aj na každý sviatok. Potešia aj majiteľov domácich zvieratiek, pretože nie sú toxické a nijako im neublížia.

hoya kerri@thesill

Foto: Instagram

8204

Súvisiace články