Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 3. január 2019

Šatníkové predsavzatia na nový rok

Móda je neodmysliteľnou súčasťou života nielen módnych maniačok, ale každého človeka bez ohľadu, či ho móda zaujíma alebo nie. Oblečení musíme chodiť všetci apreto sa nikto nevyhne minimálne občasným nákupom.

Šatníkové predsavzatia na nový rok

Móda je neodmysliteľnou súčasťou života nielen módnych maniačok, ale každého človeka bez ohľadu, či ho móda zaujíma alebo nie. Oblečení musíme chodiť všetci a preto sa nikto nevyhne minimálne občasným nákupom. Ako efektívne nakupovať, zostaviť si ideálny šatník na mieru a navyše to celé ešte aj prepojiť s ekológiou?

1. Nenakupujte len na jednu príležitosť

Kupovať si nové topánky, šaty, kabelky a rôzne ďalšie veci len kvôli tomu lebo budúci mesiac idete sesternici na svadbu je nielenže nezmysel, ale aj neudržateľná predstava. Ak si niečo musíte kúpiť, vyberajte si tak, aby ste daný kúsok využili pri rôznych ďalších príležitostiach, prípadne aj v každodennom živote. Ideálne je však mať v šatníku pár nadčasových, elegantnejších kúskov, ktoré sa jednoducho kombinujú a vďaka doplnkom im dodáte úplne nový look.

2. Nekupujte to, čo vám nesedí

Koľkokrát ste si kúpili džínsy, ktoré vám až tak úplne nesedeli, no rozhodli ste sa, že do nich schudnete, alebo lodičky, ktoré vás tlačili, no povedali ste si, že pre krásu to pretrpíte? Takéto kúsky v 99% prípadoch končia nevyužité a nenosené. Kupujte si preto iba také modely, ktoré vám sadnú.

3. Nekupujte to, v čom sa necítite dobre

Na trhu je množstvo kúskov a trendy sa striedajú ako na bežiacom páse, pričom ich ceny sú viac než dostupné. Tento cyklus nás často mätie a doslova núti stále nakupovať len preto, že sme niečo videli na Instagrame alebo si to obliekol náš módny idol. Neuvážený nákup kúskov, ktoré nezapadajú do vášho štýlu a necítite sa v nich dobre končí tak, že si tieto modely v skutočnosti nikdy na seba nedáme. Nenakupujte preto iba preto, lebo sa vám tá neónová kabelka veľmi páči, no pritom sa vám vôbec do šatníka nehodí a neviete sa s ňou stotožniť.

4. Nenakupujte len preto, že sú výpredaje

Nakupovanie vo výpredajoch je zrejme najväčším prehreškom každej ženy. Zľavy nás totiž dokážu zmanipulovať do takej miery, že nakupujeme hlavne to, čo nepotrebujeme. Pri každom nákupe si preto položte otázku- potrebujeme nevyhnutne tento kúsok?

5. Kupujte vtedy, keď niečo vyhodíte

Osvojte si pravidlo, že nakupovať budete len vtedy, keď niečo vyhodíte. Takto si udržíte šatník v správnej veľkosti, ušetríte miesto a navyše budete ekologickejší. Vyhodenie pri tom nemusí znamenať fyzické vyhodenie do koša, ale napríklad aj darovanie svetra, ktorý vám nesedí, alebo „zrecyklovanie starých džínsov“ na šortky.

6. Objavte nové značky

Áno, módne reťazce sú cenovo dostupné a každý týždeň uvedú nové kúsky, avšak tie sa nedajú porovnať s kvalitou prestížnejších značiek a na druhej strane- kto by chcel mať v skrini kabát, ktorý má ďalších 70 ľudí v meste? Skúste objaviť nové, mladé značky, ktorých ceny nie sú prestrelené, no zakladajú si na kvalite a unikátnom dizajne. Instagram je na takéto objavovanie ako stvorený.

7. Vytvorte si vlastnú uniformu

Naučte sa, čo vám pristane a na základe toho vyskladajte svoj šatník. Pokiaľ sa najlepšie cítite v džínsoch a mikine, investujte do kvalitných kúskov v tejto sfére. Pokiaľ máte radi nohavicové kostýmy, choďte do toho naplno a urobte si zásoby. Nikto nehovorí, že by ste mali vlastniť 10 rovnakých párov mokasín, no vedomosť o tom, čo vám pristane a ako dobre sa v tom cítite, je základom vytvorenia vašej osobnej uniformy, podľa ktorej vás pozná vaše okolie aj vy sami.

8. Spoznajte svoj šatník

Niekedy zabúdame na tie najbanálnejšie veci, aj v prípade šatníka. Každý by mal poznať jeho obsah, od doplnkov až po spodnú bielizeň a podľa toho sa riadiť pri nákupoch. Nielenže sa naučíte efektívnejšie nakupovať, bude sa vám ľahšie rozhodovať a následne aj kombinovať jednotlivé kúsky medzi sebou.

1237

Súvisiace články