Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 9. október 2020

The Supermodels: Dokumentárny seriál o legendárnych modelkách

Do dnešného dňa predstavuje pojem “supermodelky” pre väčšinu ľudí ikonické krásky z 90.rokov na čele s Lindou Evangelistou, Cindy Crawford, Christy Turlington či Naomi Campbell. Boli to práve ony, ktoré navždy zmenili anonymný svet modelingu a postarali sa o to, že sa z modeliek stali celebrity, osobnosti, ku ktorým verejnosť vzhliada.

The Supermodels: Dokumentárny seriál o legendárnych modelkách

Do dnešného dňa predstavuje pojem “supermodelky” pre väčšinu ľudí ikonické krásky z 90.rokov na čele s Lindou Evangelistou, Cindy Crawford, Christy Turlington či Naomi Campbell. Boli to práve ony, ktoré navždy zmenili anonymný svet modelingu a postarali sa o to, že sa z modeliek stali celebrity, osobnosti, ku ktorým verejnosť vzhliada. Do tejto éry budeme môcť nahliadnuť prostredníctvom pripravovaného dokumentu The Supermodels.

Dokumentárny seriály The Supermodels opíše príbehy spomínaných módnych ikon, no zároveň nám priblíži módny priemysel, modeling a všetko okolo. Dej budú sprevádzať aj výpovede známych osobností a veľkých hráčov z tohto odvetvia, ktorí budú spoločne s nami na túto nezabudnuteľnú éru spomínať. Na obrazovkách sa samozrejme objavia aj Cindy, Linda, Noami a Christy. Okrem toho, že nám seriál ukáže makro pohľad na svet módy a jeho enormne dynamický vývoj v tomto období, tešiť sa môžeme aj na osobné príbehy, zážitky, výzvy aj problémy každej z ikonických modeliek.

The Supermodels nás vezme naspäť v čase až do 80.rokov, kedy sa mladé ženy z rôznych kútov sveta zrazu stretli v New Yorku. Každá bola iná, výnimočná a spoločne dokázali úplne zmeniť svet modelingu, aký sme dovtedy poznali. Vybudovali si nielen svoje vlastné meno, no navždy sa postarali o vnímanie modeliek a samotného modelingu. Boli to práve ony, ktoré dostali pomenovanie The Supermodels. Dodnes ich pozná každá milovníčka módy na svete, sú synonymom toho, čo má modelka predstavovať – ženskú silu prameniacu zvnútra.

Tvorkyňou tohto seriálu je prominentná režisérka Barbara Kopple, ktorá má na konte množstvo ocenení. The Supermodels bude exkluzívne bežať na Apple+. Keďže ide o pomerne čerstvú správu, bližšie informácie o účinkujúcich či o premiére zatiaľ nie sú k dispozícii. Na seriáli sa však už začalo intenzívne pracovať.

Foto: Photo: Paul Massey/Shutterstock, Apple

 

1420

Súvisiace články