Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 6. máj 2020

Redakčné tipy do karantény: Seriály

Byť celé dni doma môže síce pre niekoho znieť ako ideálny program, no niekedy je tento social distancing už jednoducho too much. Čím si zlepšujeme náladu my vredakcii?

Redakčné tipy do karantény: Seriály

Byť celé dni doma môže síce pre niekoho znieť ako ideálny program, no niekedy je tento social distancing už jednoducho too much. Čím si zlepšujeme náladu my v redakcii? Niekedy to je donáška z obľúbenej reštaurácie, inokedy malé-veľké radosti od lokálnych značiek a častokrát to sú práve skvelé seriály, na ktoré sme narazili práve vďaka nekonečným dňom v domácej karanténe. Tieto vám odporúčame.

 

Janka

Všeobecne poslednú dobu obľubujem seriály na HBO GO alebo Netflixe. Aktuálne som si obľúbila škandinávsku a poľskú produkciu s kriminálnou tematikou. Odporúčam fínsky Sorjonen/Border Town a poľské The Mire a Znaki, ktoré som dopozerala predvčerom a už sa neviem dočkať druhej série. 

Martina

V spojení s aktuálnou situáciou som sa dokonalo zžila s výrazom Netflix & chill a konečne sa dostala k seriálom, na ktoré som si predtým nenašla čas. Od všetkých naokolo som dostávala skvelé ohlasy na známy seriál Black Mirror, a teraz už rozumiem prečo. Satirická séria zamýšľajúca sa nad blízkou budúcnosťou modernej spoločnosti v spojení s technológiami a sociálnymi sieťami je niečo, čo ma po každom diely prinúti zamyslieť sa nad obrazom našej doby a v hlave mi zanechá množstvo nevypovedaných otázok. A to je presne to, čo od kvalitného seriálu očakávam.

Alex

V mojom svete sa neobjavili žiadne novinky, ostávam verná svojim overeným klasikám, ktoré vypustili nové sezóny, alebo sa vraciam k obľúbeným seriálom. Každý pondelok s napätím čakám na seriál Killing Eve na HBO GO, kde práve beží tretia séria. Oproti Netflixu má tú výhodu, že neuverejní všetky epizódy naraz, alebo vypúšťa ich postupne, takže nehrozí žiaden binge-watching, iba old-schoolový watching :D Paradoxne, mojou obľúbenou postavou je antagonistka Vilanelle, nájomná vrahyňa s nevinnou tvárou a obrovskou obsesiou luxusnými vecami ako dizajnové oblečenie a cestovanie. Možno mi v niektorých momentoch pripomína samú seba, čo ma na nej priťahuje (mimo sociopatických sklonov samozrejme). No a zabudnúť nesmiem ani na moje obľúbené klasiky- Brooklyn Nine-Nine, policajná komédia na Netflixe, Silicon Valley zo startup-ového sveta na HBO GO. Seriál, ktorý každému odporúčam pozrieť je aj Cosmos, ktorý beží na National Geographic a venuje sa vede a vesmíru veľmi jednoduchým a extrémne pútavým spôsobom. Práve beží druhá séria, ktorá sa dostala do vysielania po niekoľkoročnej produkcii.

1058

Súvisiace články