Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. november 2020

Dizajnové knihy pre všetkých na vašom vianočnom nákupnom zozname

Knihy sú dokonalým darček pre každého človeka. Poskytujú nám útočisko pred digitálnym svetom, pred každodennými starosťami apovinnosťami azároveň sú obrovským zdrojom inšpirácie.

Dizajnové knihy pre všetkých na vašom vianočnom nákupnom zozname

Knihy sú dokonalým darček pre každého človeka. Poskytujú nám útočisko pred digitálnym svetom, pred každodennými starosťami a povinnosťami a zároveň sú obrovským zdrojom inšpirácie. Dizajnové knihy sú samostatnou kategóriou, ktorou zaručene potešíte každého svojho blízkeho. Vyberte dokonalú knihu pre celý svoj nákupný zoznam.

Móda: Zuhair Murad

V kategórií módnej knihy by ste našli nespočetné množstvo publikácií, ktorých ceny sa môžu vyšplhať na tisícky eur. Táto kniha venovaná tvorbe Zuhaira Murada je však doslova klenotom, je plná dych-berúcich detailov a nádherných fotografií, no venuje sa aj dizajnérovej inšpirácií, procesu tvorby a ďalším aspektom. Krásne sa môže vynímať v policiach milovníkov luxusnej módy a dizajnu.

zuhair murad

Dizajn: Versailles: From Louis XIV to Jeff Koons

Je Versaille najopulentnejšie miesto na svete? Palác plný lesku, trblietavých detailov a vysokej historickej dôležitosti je dnes jednou z najpopulárnejších pamiatok na svete. Táto kniha sa pozerá na jeho vývoj v priebehu rokov prostredníctvom archívnych fotografií, kresieb a ďalších dokumentov. Zároveň odkrýva množstvo zaujímavých faktov a pútavých príbehov, ktoré s palácom súvisia.

Versailles From Louis XIV to Jeff Koons

Cestovanie: The New York Times Explorer: Beaches, Islands, & Coasts

V tejto knihe sa nájde každý cestovateľ. Prostredníctvom nej bude môcť preskúmať najzaujímavejšie pobrežia, pláže a ostrovy po celom svete, pričom objaví aj také miesta, o ktorých len málokto počul. Táto kniha je zároveň skvelo napísaná v rozprávačom v prvej osobe, čo ešte viac vtiahne do čítania.

The New York Times Explorer Beaches Islands Coasts

Interiéry: Interiors: The Greatest Rooms of the Century

Nahliadnite do viac ako 400 izieb, ktoré sa radia medzi najunikátnejšie či najzaujímavejšie. Preskúmajte vývoj interiérového dizajnu v priebehu rokov a pokochajte sa historickými, ale aj ultra modernými priestormi. Skvelá voľba pre všetkých milovníkov dizajnu a interiérov.

Interiors The Greatest Rooms of the Century

Architektúra: Small Innovative Houses

Nie všetko veľké a opulentné musí byť pútavé. Táto kniha sa sústreďuje na presný opak, na malé, inovatívne a minimalistické domy, ktoré zaujmú svojou kreativitou. Spoliehajú sa na nadčasovosť, prírodné materiály, ale aj nové technológie a prístupy k tvorbe. Takéto jednoduché domy dokážu odolať času a meniacim sa trendom.

Small Innovative Houses

Jedlo: Sushi Shokunin: Japan's Culinary Masters

Čaro sushi nie je len o chuti, ale aj o jeho vizuálnej stránke. V Japonsku sú sushi majstri považovaní za umelcov a vo všeobecnosti sú vysoko rešpektovaní verejnosťou. O tých najvychýrenejších sa dočítate v tejto knihe, ktorá je plná chutných fotografií, tipov na reštaurácie, ale aj zaujímavých faktov.

Sushi Shokunin

Umenie: Andy Warhol: The Impossible Collection

Určite sa zhodneme, že Andy Warhol je skutočnou legendou a velikánom umenia. Na tejto exkluzívnej knihe si pochutná každý milovníkom umenia a dizajnu, a zároveň bude môcť preskúmať Warholovu tvorbu od začiatkov až po koniec. Jeho vplyv na vývoj umenia a dizajnu bol výnimočný a do histórie sa zapísal mnohými ikonickými výtvormi od plechovky na polievku Campbell’s či preslávenou grafikou Marilyn Diptych.

Andy Warhol The Impossible Collection

Zvieratá: Cats: Photography 1942-2018

Máte vo svojom okolí cat lady alebo milovníka domácich miláčikov vo všeobecnosti? Táto kniha je dokonalým spestrením akejkoľvek knižnice, do ktorej prinesie perfektný pohľad na svet mačiek. Je plná fotografií milých, ale aj divokých mačiek, ktoré čitateľovi zaručene prinesie množstvo úsmevných momentov.

Cats Photography 1942 2018

Záhrady: The Garden: Elements and Styles

Architektúre sa v dnešnom svete prikladá obrovská dôležitosť a záhrady bývajú často v jej tieni. Avšak svoju knihu si jednoznačne zaslúžia. The Garden predstavuje rôzne typy úprav záhrad a zároveň nešetrí fotografiami tých najzaujímavejších záhradných dizajnov, ktoré po svete nájdeme. Takisto hovorí o historickom vývoji záhrad a štýlov. Nájdete tu najkrajšie príklady divokých anglických záhrad či japonských zen zákutí.

The Garden Elements and Styles

Foto: archív vydavateľstiev

1251

Súvisiace články