Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. máj 2020

Reading list: Najlepšie módne príbehy II.

Dobrých kníh nikdy nie je dosť. Aaj vo svete, kedy konzumujeme fast-food obsah vo forme sociálnych sietí, je skvele opäť zakotviť pri dobrej knihe, ktorá vám dovolí preskúmať rôzne téme omnoho hlbšie.

Reading list: Najlepšie módne príbehy II.

Dobrých kníh nikdy nie je dosť. A aj vo svete, kedy konzumujeme fast-food obsah vo forme sociálnych sietí, je skvele opäť zakotviť pri dobrej knihe, ktorá vám dovolí preskúmať rôzne téme omnoho hlbšie. Tie najlepšie módne príbehy plné neuveriteľných zážitkov, opulencie, rivality aj tragédií, nájdete práve v týchto knihách.

D. V.

Život plný napätia, štýlu a vzruchu. Presne taký viedla obrovská módna ikona, Diana Vreeland, jedna z najznámejších módnych editoriek všetkých čias. Kniha vás vezme do zákulisia módneho sveta, ale poviem vám aj príhody z jej detstva a čias, keď sa ešte jej osobnosť formovala. Ako sa zrodila módna ikona Diana, kamarátka britskej aristokracie a hollywoodskych hviezd, a čím všetkým si naplnila svoj zaujímavý život?

6

Fashion Climbing: A Memoir

Bill Cinningham je známy fotograf, ktorého väčšina ľudí dnes pozná ako fotoreportéra pre New York Times. Avšak v tejto knihe môžete objaviť jeho inú tvár, ktorú ovplyvnil módny svet. Nahliadnuť tak môžete do čias, kedy bol sám zosobnením dokonalého, nezávislého štýlu, ktorý obdivovali celebrity, dizajnéri a iné osobnosti od 40.rokov. Avšak jeho rodina nebola tomuto glamour svetu naklonená a po tom, ako opustil Harvard, musel bojovať s ich hnevom. Jeho životný príbeh po osobnej aj pracovnej stránke je jednoducho pútavý. Svojim unikátnym rozprávačským štýlom vás vezme do sveta bohémov a štýlu.

7 

Champagne Supernovas: Kate Moss, Marc Jacobs, Alexander McQueen, and the '90s Renegades Who Remade Fashion

90.roky ostanú navždy zapamätané. Patrili obrovským zmenám rebélii a novej vlne punkovej odviazanosti. V tomto období sa zrodili hviezdy módneho neba ako Kate Moss, Marc Jacobs či Alexander McQueen, ktorí navždy zmenili tvár módy. V tejto knihe môžete nahliadnuť do tohto obdobia plného dekadentného lifestylu, ktorý svojim spôsobom navždy ovplyvnil módny priemysel.

8

Shocking Life: The Autobiography of Elsa Schiaparelli

Autobiografické príbehy sú najvernejšími spomienkami na život zaujímavých osobností, ktoré nám dokonalo približujú motivácie a nasadenie ľudí, ktorí dokázali vo svete zanechať stopu. Dizajnérka Elsa Schiaparelli je jednou z týchto osobností, ktorá nám vo svojej knihe rozpovie príbeh svojej kariéry. Začína jej detstvom v aristokratickej rodine, nezabúda na prominentné priateľstvá s Duchampom, Dalím či Cocteau a samozrejme hovorí o inšpirácii dadaizmom či surrealizmom.

9

The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed

Ako sa stal z tradičnej talianskej značky jednej z najväčších módnych inovátorov a experimentátorov? Dozviete sa v tejto knihe, ktorá vám prezradí tajomstvá o rodine Gucci, ktorá vytvorila jednu z najikonickejších značiek súčasnosti. História módneho domu je však plná senzácií vrátane hedonistického životného štýlu, krádeží či dokonca aj vraždy. Posledný Gucci na čele značky bol zavraždený pred svojou kanceláriou v roku 1995, za ktorou stála jeho vlastná manželka. A to je len štipka z extravagantných príbehov, ktoré má módny dom v repertoári.

10

The Vanity Fair Diaries: 1983 – 1992

Ak hľadáte oddychovku na štýl Gossip Girl, Sex v meste či Diabol nosí Pradu, toto je ona. Tina Brown, módna redaktorka populárneho módneho magazínu v USA si počas svojej kariéry viedla podrobný denník. Po tom, ako z magazínu odišla vydala knihu plnú klebiet, šťavnatých zákulisných informácií a extravagantných spomienok. Dozviete sa ako skutočne funguje mediálny biznis v New Yorku, ktorý je plný surových rivalít a zrád, zistíte, aký má vplyv politika na fungovanie magazínu, ale aj samotnej módy a množstvo ďalších zaujímavostí.

11

Foto: archív vydavateľstiev

950

Súvisiace články