Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 8. december 2019

Dizajnové knihy pre každého na vašom vianočnom nákupnom zozname

Kniha je jedným znajčastejších anajuniverzálnejších darčekov. Je to stávka na istotu, keď už skutočne nedokážete vymyslieť, čo danej osobe kúpiť.

Dizajnové knihy pre každého na vašom vianočnom nákupnom zozname

Kniha je jedným z najčastejších a najuniverzálnejších darčekov. Je to stávka na istotu, keď už skutočne nedokážete vymyslieť, čo danej osobe kúpiť. My sme vybrali dizajnové knihy pre každého človeka na vašom nákupnom, vianočnom zozname, ktoré potešia nielen obsahom, ale aj vzhľadom.

Pablo Picasso: The Impossible Collection

Pre milovníkov dizajnu

The Big Book of Chic

Kniha, ktorá vznikla v spolupráci s prestížnym interiérovým dizajnérom Miles Redd. Je plná nádherných, inšpiratívnych fotografií, ktoré vynikajú jeho typickým rukopisom mixujúcim maximalizmus a eklektický prístup. Kochať sa budete môcť nielen súkromnými interiérmi, ale aj rôznymi verejnými priestormi, ktoré vám vyrazia dych.

chic chic2

 

Pre módnych maniakov

The Impossible Collection of Fashion
Táto kniha je v podstate zbierkou toho najlepšieho z módy, jej histórie aj prítomnosti. Jej obálka je vyrobená z ľanu, čo z nej robí klenot knižnice aj obývačky. Nájdete tu výtvory z dielní Dior, Pucci, Vionnet, Valentino, ale aj historické kúsky z roku 1907, ikonické Jean Paul Gaultier kúsky či futuristické kreácie zo skla. Jednoducho táto kniha je zbierka minulosti, prítomnosti a budúcnosti módy. To sa však odráža aj na jej cene, stojí závratných 895 dolárov.

fashion fashion2

American Fashion Cookbook

Omnoho dostupnejšou alternatívou je napríklad American Fashion Coookbook. Na jej stránkach nájdete viac ako 100 originálnych ilustrácií a receptov ako Isaac Mizrahi, Carolina Herrera či Derek Lam. Medzi receptami sú americké klasiky ako čokoládovú ganáž či svetové recepty ako andalúzske gazpacho.

cookbook  cookbook2

 

Pre cestovateľov

Palm Beach

Na začiatku 20.storočia začal ropný magnát Henry Morrison Flager budovať v južnej časti Floridy exkluzívnu rezortovú komunitu. Vďaka vlakovému spojeniu sa stala omnoho prístupnejšou, takže bolo len otázkou času, kedy tu začnú vznikať prvé hotely. Vtedajšia skromná oblasť sa stala populárnou dovolenkovou destináciou Američanov, ale aj celebrít či aristokratov. Táto kniha sa pozerá na vývoj lokality v krásnych fotkách. Palm Beach nás prevedie Aerin Lauder a ukáže nám najobľúbenejšie zákutia od reštaurácií po budovy. Táto kniha sa však dostane do predaja až 30.januára.

palm beach  palm beach2

The French Riviera in the 1920s

Ak knihu potrebujete ihneď, siahnite po tejto. Ukáže vám ako sa z Francúzskej riviéry stalo centrum kreativity v 20. a 30.rokoch. Bola to obľúbená destinácia Picassa, Cocteau či Fitzgeraldovcov. V knihe sú fotografiami z archívov zachytené najrôznejšie osobnosti, miesta aj atmosféra, v ktorej sa miešala povojnová depresia s pozitívnymi výhliadkami do budúcnosti.

riviera  riviera2

 

Pre foodies

Vintage Coctails

Kniha venovaná zabudnutému umeniu mixovania koktejlov, ktoré kedysi vládli v Hollywode. Sú zosobnením glamour života a sú plné tých najlepších ingrediencií. Medzi nimi nájdete svetové recepty na drinky na Gin Fizz, French 75, White Russian, Missouri Mule a mnoho ďalších. Každá strana je doplnená nádhernými fotografiami drinkov, takže táto kniha poslúži aj ako dekorácia v prípade, že nie je práve využívaná. Tieto drinky sú odrazom kedysi veľkolepej golden éry Hollywoodu, nesú v sebe štýlovú históriu a rafinované ingrediencie.

cocktails  cocktails2


Bulgari: La Cucina di Luca Fantin

Šéfkuchár Luca Fantin a jeho reštaurácia Il Ristorante Luca Fantin sú klenotom Bulgari Ginza Tower v Tokiu. Prostredníctvom tejto knihy nám značka sprostredkúva 30 najlepších receptov šéfkuchára, medzi ktorými nájdete tradičné talianske chute s moderným nádychom. Recepty na domáce tagliatelle s homárom, jahňa s cuketou či gnocchi so sépiou si tak budete môcť pripraviť doma podľa týchto slávnych receptov. Samozrejme nechýbajú ani obrovské fotografie, ktoré vám spravia poriadnu chuť.

bulgari bulgari2

 

Pre milovníkov umenia

Pablo Picasso: The Impossible Collection

Kniha z rovnakej The Impossible Collection, ktorá dokumentuje 100 najlepších Picassových diel, ktoré sa zapísali do histórie. Diela do knihy vyberala Picassova vnučka, Diana Widmaier Picasso a ide o najväčšiu zbierku diel v knihe od jedného autora. Táto kniha poteší každého milovníka umenie, bez ohľadu na to, či je Picassovým fanúšikom alebo nie, ide totiž o jedného z najväčších velikánov, akého svet poznal. Aj táto kniha však stojí závratných 895 dolárov.

picasso  picasso3

Pre milovníkov šperkov

Beyond Extravagance: A Royal Collection of Gems and Jewels

Táto kniha vyšla len v limitovanom počte 600 kusov a dokumentuje unikátne, tradičné šperky z Indie. Veľké množstvo z nich tvoria šperky, ktoré patrili do zbierky Al Thanki a nájdete medzi nimi skutočne dych-berúce kúsky. Medzi najväčšie lákadlá tejto knihy patrí napríklad nefritová dýka patriaca Shah Jahan, staviteľovi Taj Mahal, choker vyrobený Cartierom pre Maharadžu z Patiala, ale aj niekoľko moderných kreácií. Kniha vás však vyjde na závratných 2250 dolárov, zabalená je do zamatového puzdra a sama o sebe je istým spôsobom klenotom.

beyons  beyons2

Fashion Jewelry: The Collection of Barbara Berger

Omnoho dostupnejšou knihou je však táto publikácia, ktorá dokumentuje viac ako 200 unikátnych kúskov zo zbierky kostymérky Barbary Berger, ktorá vlastní viac ako 4000 dizajnov. Medzi nimi sú historické výtvory z dielne Chanel, Elsy Schiaparelli, Valentino, ale moderné kúsky od Kennerh Jay Lane.

JEWELERY  jewelery2

 

Všetky publikácie v tomto článku vydáva vydavateľstvo Assouline a dostupné sú na jeho stránkach.

1303

Súvisiace články