Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 13. september 2019

Knihy podľa Džejny: Vol. III

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať aaká „novodobá klasika“, by vám nemala vknižnici chýbať. Prvá pravda “Nebolo to treba chápať, lebo vzápätí uvidela čosi ešte horšie a bolo jasné, že na tomto mieste sa mohlo stať čokoľvek: či vlastne, už sa aj stalo.” • Nesúď knihu podľa obalu, sa hovorí.

Knihy podľa Džejny: Vol. III

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať a aká „novodobá klasika“, by vám nemala v knižnici chýbať.

Prvá pravda

“Nebolo to treba chápať, lebo vzápätí uvidela čosi ešte horšie a bolo jasné, že na tomto mieste sa mohlo stať čokoľvek: či vlastne, už sa aj stalo.”

Nesúď knihu podľa obalu, sa hovorí. Ale táto ma zaujala na prvý pohľad, obálku má naozaj parádnu. Text však vôbec nezaostáva. Je to silný príbeh, veľmi inšpirovaný skutočnými udalosťami (zúfalosťami?) z ostrova Leros. Celým románom sa nesie tajomno, melanchólia, depresia, smútok. Presne také knihy mám rada. A zveriť preklad Ivane Dobrakovovej bol tiež vynikajúci nápad.

prva pravdaKnihu nájdete tu

Tiché roky

Alena Mornštajnová je skvelá pozorovateľka. Dokazuje to aj svojím najnovším románom, v ktorom rozpráva príbeh jednej rodiny s veľkým tajomstvom. Výborne vypozorované životné situácie a vykreslené rodinné vzťahy a charaktery. Kniha, ktorá si vás získa od prvej strany.

tiche rokyKnihu nájdete tu

 

dzejna selfinka

Džejna už pár rokov pracuje v kníhkupectve Martinus, kde má na starosti a radosti eventy a sociálne siete. Miluje knihy, kávu a koláče, je veľkou fanynkou Harryho Pottera a za svoju knihu života vyhlasuje Malý život, ktorý si podľa nej musíte prečítať.

Viac knižných tipov knihomoľky Džejny nájdete tu: @_dzejny

1210

Súvisiace články