Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 27. august 2019

Knihy podľa Džejny: Vol. II

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať a aká „novodobá klasika“, by vám nemala v knižnici chýbať. Clayov most Na takéto hrubšie knihy si rada vyčlením viac času, aby som nemusela čítanie kúskovať a víkend sama doma bol na to úplne super.

Knihy podľa Džejny: Vol. II

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať a aká „novodobá klasika“, by vám nemala v knižnici chýbať.

Clayov most

Na takéto hrubšie knihy si rada vyčlením viac času, aby som nemusela čítanie kúskovať a víkend sama doma bol na to úplne super. Zo začiatku sa mi veľmi ťažko zvykalo na štýl, akým je to napísané, nechápala som kto je to a v akom sme čase a priestore. Ale keď som si už zvykla, nevedela som sa odtrhnúť. Veľmi krásny, dojemný príbeh, pri ktorom si možno aj trocha poplačete.

clayov mostKnihu nájdete tu

 

 

Požierači neba

“Požiar s významom: kým bude horieť, ja tu budem čakať, ochotný uveriť čomukoľvek, čo povieš, ochotný zabudnúť. No keď oheň dohorí a pahreba vychladne, už tu nebudem a to, čo si povedala, zostane navždy pravdou.”

Požierači neba sú asi Giordanovou najvyzretejšou knihou. Rieši v nej veľa závažných tém, tak, ako to len on vie. Láska, priateľstvo, detstvo, dospievanie, odcudzenie, túžba v rôznych podobách, po sexe, láske, materstve. Náboženstvo, aktivizmus a ekológia. Mohlo by sa zdať, že tam toho natrepal veľa, no spravil to dokonale, všetko do seba postupne zapadá, časy a priestory sa pretnú a vy si prečítate jeden skvelý román. Ak by som to mala posúdiť nezaujato, určite je to remeselne lepšia kniha ako Osamelosť prvočísel, no v mojom srdci️ ostáva Osamelosť stále číslo jedna!

paoloKnihu nájdete tu

 

 

dzejna selfinka

Džejna už pár rokov pracuje v kníhkupectve Martinus, kde má na starosti a radosti eventy a sociálne siete. Miluje knihy, kávu a koláče, je veľkou fanynkou Harryho Pottera a za svoju knihu života vyhlasuje Malý život, ktorý si podľa nej musíte prečítať.

Viac knižných tipov knihomoľky Džejny nájdete tu: @_dzejny

1115

Súvisiace články