Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 14. august 2019

Tajomstvá ateliéru Chanel

Vedeli ste, že ikonický ateliér značky Chanel, ktorý sa nachádza na 31 Rue Cambon v Paríži má zrkadlové schodisko? Určite ste videli minimálne markízu nad vchodom, ktorá víta každého vyvoleného návštevníka.

Tajomstvá ateliéru Chanel

Vedeli ste, že ikonický ateliér značky Chanel, ktorý sa nachádza na 31 Rue Cambon v Paríži má zrkadlové schodisko? Určite ste videli minimálne markízu nad vchodom, ktorá víta každého vyvoleného návštevníka. Tajomstvá ateliéru Chanel a jeho expertízu, zručnosti a iné zaujímavosti však odhaľuje najnovšia kniha Chanel, Making of a Collection.

Ilustrovaná kniha je nielen dokonalým doplnkom do vašej knižnice, ale aj krásnym prehľadom histórie módneho domu, ktorý neoddeliteľne spätý s remeselným umením. V tejto knihe môžete objavovať, ako vznikajú jednotlivé kúsky na papieri, akým vývojom prechádzajú v ateliéroch až sa dostanú na prehliadkové móla.

2  3  4 

Módna žurnalistka Laetitia Cénac čitateľov prevedie zákulisím príprav každého detailu modelov aj módnych show. O ilustrácie sa postaral renomovaný ilustrátor Jean-Philippe Delhomme, vďaka ktorému každý kúsok z dielne Chanel ožil aj na stránkach knihy. V stovkách ilustrácií zachytil precíznu prácu krajčírov, obuvníkov, klobučníkov, šperkárov a ďalších remeselníkov, bez ktorých by Chanel nebol Chanelom. Nezabudol však na históriu a kultúru značky, ktorá definuje DNA módneho domu, ktorý sa sám o sebe stal ikonou.

5  6  7 

Jednotlivé remeselné práce sú doplnené ďalšími tajomstvami značky Chanel, ktoré prezrádza samotný Karl Lagerfeld. Vysvetľuje inšpiráciu za jednotlivými kúskami aj za celým konceptom módnych show.

8

Kniha je dostupná v predpredaji na abramsbooks.com a distribuovaná bude začiatkom septembra.

1209

Súvisiace články