Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. október 2020

Najlepšie strašidelné filmy na dokonalý Halloween doma

Ak patríte kfanúšikom amerického sviatku Halloween, určite vás neteší situácia, ktorá nám prekazila aj tieto oslavy. Tento rok síce žiadne veľkolepé, halloweenske parties nehrozia, no to neznamená, že si by sme si strašidelnú atmosféru nemohli doma urobiť aj tak.

Najlepšie strašidelné filmy na dokonalý Halloween doma

Ak patríte k fanúšikom amerického sviatku Halloween, určite vás neteší situácia, ktorá nám prekazila aj tieto oslavy. Tento rok síce žiadne veľkolepé, halloweenske parties nehrozia, no to neznamená, že si by sme si strašidelnú atmosféru nemohli doma urobiť aj tak. Tieto strašidelné, hororové filmy sme si zaradili do programu aj my.

Hókus pókus

Začnime zľahka. Rozprávka s jemne strašidelným podtónom, v ktorej americká mládež porazí zlé bosorky v štýlových outfitoch. Zvládnu ju aj najväčší bojazlivci.

Uteč

Hororová komédia je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú takú akurátnu dávku napätia a hrôzy, ale zároveň sa chcú dobre zasmiať. Tento film si dokonca vyslúžil Oscara v roku 2018 za najlepší scenár!

Beetlejuice

Jemne hororová klasika z dielne kráľa scary movies, Tima Burtona. Okrem skvelého obsadenia sa môžete tešiť na strašidelnú zápletku aj úprimný smiech.

Nožnicovoruký Edward

Pre fanúšikov Tima Burtona máme ďalší tip! Skvelá klasika Nožnicovoruký Edward sa radí medzi rozprávky, no má dostatok temných chvíľok aj strašidelnú atmosféru na to, aby si pri nej zakrývali oči aj dospelí.

Matka!

Trochu iným smerom sa uberá film Matka! z dielne majstra neustáleho napätia Darrena Aronosfky. Opisuje temný príbeh manželov, ktorých život je narušený príchodom záhadného páru. Ide síce o psychologický thriller, no nudiť sa určite nebudete.

Magická posadnutosť

Dokonalé spojenie romantiky a mágie nájdete v kultovom filme Magická posadnutosť s ikonický obsadením. Hovorí príbeh sestier (Nicol Kidman a Sandra Bullock), ktoré využijú svoje magické schopnosti na zvrátenie rodinnej kliatby.

Šiesty zmysel

Ďalšia ikonická snímka, Šiesty zmysel, je pre tých odvážnejších. Psychologický thriller rozpráva príbeh chlapca, ktorý dokáže komunikovať s mŕtvymi a psychológ sa mu snaží tento „dar“ zvládnuť.

Čarodejnice z Eastwicku

Oddychová lahôdka pre romantické duše, ktoré sa chcú zároveň zasmiať a vychutnať si skvelé herecké výkony. Film hovorí príbeh 3 slobodných žien, ktorým sa splnia želania pod jednou podmienkou.

Smrť jej pristane

Film z podobného súdka je hororová komédia Smrť jej pristane. Strašidelné, temné pasáže sa striedajú so skvelým humorom, no film nám zároveň poukazuje aj na to, kam nás dokáže dohnať túžba po fyzickej dokonalosti.

Psycho

Náš výber uzatvoríme asi najklasickejším hororom, ktorý by mal byť na zozname všetkých milovníkov tohto žánru. Hitchcockove Psycho z roku 1960 je majstrovským dielom, ktoré vás nenechá vydýchnuť.

1996

Súvisiace články