Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 6. november 2019

Filmové tipy redakcie TOP FASHION

Patríte ku film junkies, chodíte do kina každý týždeň alebo ste nevideli žiaden nový film už pol roka? Nech ste vktoromkoľvek tábore, poradíme vám, ktoré seriály afilmy stoja za pozretie.

Filmové tipy redakcie TOP FASHION

Patríte ku film junkies, chodíte do kina každý týždeň alebo ste nevideli žiaden nový film už pol roka? Nech ste v ktoromkoľvek tábore, poradíme vám, ktoré seriály a filmy stoja za pozretie.

Alex

Seriál Silicon Valley (HBO, HBO GO)

Skvelý seriál pre všetkých tech nerdov, ale aj milovníkov komédií. Dnešný svet je plný tých najrôznejších technologických start-upov, ktoré sa koncentrujú v Kalifornii, v oblasti zvanej Silicon Valley. Dej popisuje jeden z mnohých, ktoré sa pokúšajú preraziť a stať sa novým Google či Facebookom. Nechýba poriadna dávka sarkazmu, takže sa aj nasmejete. Odporúčam všetkým fanúšikom seriálov Veľký tresk či Ako som spoznal vašu mamu.

Šťastný nový rok (čoskoro v kinách)

Na slovenskej filmovej scéne mi už dlho chýbala poriadna babská komédia, pri ktorej sa dá skvele uvoľnila. S filmom Šťastný nový rok to však vyzerá tak, že tieto komediálne suchoty čoskoro skončia. Premiéra filmu je síce až o necelý mesiac (5.12), no ja si dátum značím do diára. Obsadenie je overené, 4 hlavné postavy si totiž spolu zahrali v seriáli Milenky. Aj tentokrát riešia vzťahy, každá z postáv má ten svoj problém, avšak všetky sa riešia s dávkou humoru a nadhľadu.

Seriál The Mind, Explained (Netflix)

Tento seriál som celý zhltla v lietadle na ceste naspäť z letnej dovolenky. 8 20-minútových epizód, ktoré vysvetľujú ako funguje pamäť, prečo náš mozog produkuje sny a čo je ich význam, ale popisuje aj to, ako vzniká stres. Toto všetko veľmi jednoduchým a pútavým spôsobom, pri ktorom vám hodiny ujdú ako voda.

Janka

Seriál Za sklom (JOJ)

To, čo sa deje v našej krajine už prekračuje všetky medze a reaguje na to aj mediálny trh, čo ma veľmi teší. Seriál televízie JOJ bol vždy o krok vpred pred ostatnými, čo bolo vidieť nielen na hereckých výkonoch, ale aj vizuálnej kvalite, ktorá sa dá porovnať s tou svetovou. Tretia a vraj záverečná séria však prekonala všetky očakávania a získala si aj takých divákov, ktorí už dávno na produkciu slovenských televízií zanevreli. Ja som tiež neodolala. Ide o poriadne silnú kávu. Tretia séria Za sklom už totiž nie je žiadna fikcia, budete sa pozerať na tvrdú realitu – udalosti a škandály, ktoré otriasli nielen politikou ale aj celou spoločnosťou. Nechýbajú ani postavy, ktoré sú inšpirované skutočnými osobami, na ktorých tvorcovia nenechali nitku suchú. Vozner, Badala, Dedo, Majka, Fúzatý, Predseda vlády... Jednoducho reprodukcia špiny, ktorá sa na nás po celé roky valila a valí - bez pozlátka. Škoda, že napriek všetkému mnohým z nás ešte nedochádza, že nám ukradli krajinu. Tretia séria tohto seriálu však možno otvorí oči aj tým, ktorí situáciu až tak pozorne nesledujú a majú pocit, že sa ich nedotýka. Nenechajte si to ujsť, špeciálne, keď sa blížia voľby...


 
 
Môj príbeh (v kinách od 26.12.)

Milujem filmy podľa skutočnej udalosti a ešte viac tie, ktoré reflektujú osudy silných osobností, ale aj ich tragédie a boje. Český film Môj príbeh s Vlastinou Svátkovou v hlavnej úlohe patrí do tejto kategórie. Osud siroty Elizabeth, ktorá rezignuje na úspešnú kariéru baletky kvôli svojej osudovej láske, ma zaujal. Muž jej srdca však má dvojitú tvár a tak sa život s ním stane peklom. Elizabeth musí bojovať o vlastné prežitie a z krásnej ženy sa stane obluda bez tváre a budúcnosti. Počas nekonečnej liečby prichádza k presvedčeniu, že je na konci svojej cesty, že nemá význam bojovať. Do života jej však vstúpia ďalšie osoby, ktoré ju opäť naštartujú. Ale to nie je koniec a čakajte, že sa ešte niečo stane... 

1129

Súvisiace články