Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 22. október 2019

Halloweenske premietanie: Najlepšie strašidelné filmy

Obdobie Halloweenu aDušičiek si doslova pýta trochu strašidelnej atmosféry apokiaľ sa nechystáte na žiadnu párty, máme pre vás niekoľko tipov na skvelé strašidelné filmy ahorory. Medzi nimi nájdete fantazijné príbehy stajomnou ajemne strašidelnou atmosférou, ale aj filmy pre silné povahy, ktoré sa svami pohrajú zpsychologickej stránky.

Halloweenske premietanie: Najlepšie strašidelné filmy

Obdobie Halloweenu a Dušičiek si doslova pýta trochu strašidelnej atmosféry a pokiaľ sa nechystáte na žiadnu párty, máme pre vás niekoľko tipov na skvelé strašidelné filmy a horory. Medzi nimi nájdete fantazijné príbehy s tajomnou a jemne strašidelnou atmosférou, ale aj filmy pre silné povahy, ktoré sa s vami pohrajú z psychologickej stránky.

Rodina Addamsovcov

Ak horory nie sú nič pre vás, zapnite si ktorýkoľvek film Rodina Addamsovov. Čudná rodina s morbídnymi chúťkami je vtipná, no pritom desivá.

My

V prípade, že zvládnete o čosi hororovejšie príbehy, skúste film Us. Zahrala si v ňom držiteľka Oscaru Lupita Nyong’o, a jej skvelý výkon je podčiarknutý psychologickou zápletkou.

2

Vreskot

Klasika, ktorú by si mal pozrieť každý milovník kinematografie. 22-ročný film vám aj dnes dokáže nahnať zimomriavky a slabším povahám aj zlé sny.

3

Uteč

Tento film bol nominovaný na Oscara. Jeho hlavná myšlienka je veľmi silná, filozofická, niektoré scény sú doslova komické, no jeho spracovanie je hrôzostrašné.

4

Smrť jej pristane

Ďalšia komédia z kategórie „zvládnuteľných,“ má skvelé obsadenie, je humorná pritom desivá. Dokumentuje našu závislosť na fyzickej kráse a mladosti, ktorá sa zvrhne na morbídnu komédiu.

6

Magická posadnutosť

Sestry-čarodejnice, ktoré si zahrali Sandra Bullock a Nicol Kidman, majú problém s láskou. Každý muž, ktorý sa do nich zamiluje totiž zomrie. Film je romantický, no pritom tajomný.

Screenshot 2019 10 22 at 10.37.00

To

O tomto horore sa veľa popísalo, a pokiaľ ste nemali možnosť ho vidieť, teraz je ten správny čas. Príbeh opisuje miznúce deti v americkom meste, no pokiaľ sa bojíte klaunov, vyhnite sa mu.

7 

Hókus Pókus

Tajomná rozprávka, ktorú si pokojne môžete pozrieť aj s mladšími súrodencami či deťmi. Trojica zlých čarodejníc z minulosti sa ocitne v súčasnom svete, v ktorom rozsievajú čiernu mágiu.

8 

Nožnicovoruký Edward

Edward síce nevyzerá ako typický človek, no správa sa oveľa ľudskejšie. Je výtvorom vynálezcu, ktorý ho pred smrťou nestihol dokončiť. Aj napriek tomu, je jeho príbeh stále strašidelný, no pritom romantický.

9

Beetlejuice

Majster hororových rozprávok, Tim Burton, v klasike Beetljuice krásne vykreslil komédiu, jemný horor a skvelú zápletku.

10

Foto: archív produkčných spoločností

1928

Súvisiace články