Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. marec 2019

Maria Grazia Chiuri navrhla baletné kostýmy

Dizajnérka, ktorá dodala ikonickej značke Dior nový dych, priviedla do nej moderného duchu aženskú silu, prvýkrát vo svojej kariére spravila krok ku kostýmovému dizajnu. Navrhla baletné kostýmy pre Teatro dell’Opera ajeho baletné predstavenie Nuit Blanche.

Maria Grazia Chiuri navrhla baletné kostýmy

Dizajnérka, ktorá dodala ikonickej značke Dior nový dych, priviedla do nej moderného duchu a ženskú silu, prvýkrát vo svojej kariére spravila krok ku kostýmovému dizajnu. Navrhla baletné kostýmy pre Teatro dell’Opera a jeho baletné predstavenie Nuit Blanche.

Pri pohľade na kostýmy ani nemáte pocit, že ide o teatrálne ladené kúsky. Dizanérka pri svojej tvorbe často demonštruje svoju fascináciu tancom. Jej RTW kolekcie pôsobia práve preto vždy mimoriadne žensky, pôvabne a pritom odhodlane. Jej typická Dior silueta založená na couture kvetinových výšivkách a jemnej tulle suknu si tak našla svoju prirodzenú cestu aj do týchto baletných kostýmov. „Inšpirovala som sa filozofiou Miss Dior. Chceli sme použiť kvetinové výšivky, ktoré sme mali v mojej prvej kolekcii pre Dior. Tie sme aplikovali na šaty, ale aj na overaly pre pánov,“ povedala dizajnérka a dodáva: „museli sme zároveň nájsť ten najjemnejší tyl, aby bol nielen priesvitný, ale aj komfortný pre tanečníkov.“

3

Aj napriek tomu, že Maria Grazia Chiuri obdivuje tanec a často sa ním pri tvorbe inšpiruje, priznáva, že navrhnúť kostýmy pre balet nebolo jednoduché. „Je to klasický tanec, čiže aj pohyby sú iné ako pri súčasných tancoch. Pre mňa je samotný balet synonymom pre haute couture,“ povedala Chiuri.

4

Foto: Paola Mattiolo, Julien Benhamou

1475

Súvisiace články