Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 24. september 2021

To najlepšie z milánskeho dizajn week-u Salone del Mobile

Po covidovej pauze sme sa opäť dočkali očakávaného Milano Design Week-u známym aj pod názvom Salone del Mobile. Tak, ako každý rok, aj tentokrát prilákal množstvo milovníkov architektúry a dizajnu, ktorí mali možnosť objavovať najnovšie trendy z týchto oblastí.

To najlepšie z milánskeho dizajn week-u Salone del Mobile

Po covidovej pauze sme sa opäť dočkali očakávaného Milano Design Week-u známym aj pod názvom Salone del Mobile. Tak, ako každý rok, aj tentokrát prilákal množstvo milovníkov architektúry a dizajnu, ktorí mali možnosť objavovať najnovšie trendy z týchto oblastí. Top Fashion si túto prestížnu udalosť nenechal ujsť a Tomáš Novák tak pripravil prehľad aktuálnych značiek, ktoré bodovali najviac.

 

 

Hermés

Francúzsky módny dom Hermés v kolaborácii s talianskym umelcom Gianpaolom Pagnim predstavili kolekciu v štýlovej štvrti Brera. Scénografia expozície bola vytvorená z piatich ručne maľovaných štruktúr, ktoré boli navrhnuté tak, aby zvýraznili kontrast celej kolekcie. Vo vnútri impoznantných konštrukcií boli vystavené ikonické kašmírové prikrývky pripevnené na drevených stĺpoch, smaltovaná medené keramika a tiež kreslo Sillage vyrobené z recyklovaných papierových vlákien, ale aj množstvo ďalších kúskov precízneho remeselného spracovania.

IMG 4369 IMG 4371 IMG 4383
IMG 4394 IMG 4396

Dior

Módny dom Dior vo svojej expozícii v novo zrekonštruovanom Palazzo Citterio odhalil nový projekt stoličky Medallion. V betónových hlbinách suterénu predstavilo 17 umelcov svoju interpretáciu sídla v štýle Ľudovíta XVI., medzi nimi napríklad Sam Baron, Pierre Yovanovitch, Tokujin Yoshika. Práve tento štýl z histórie si Monsieur Dior v polovici 40.rokov zvolil ako jeden z interiérových prvkov svojho módneho domu na Avenue Montaigne. Spoločný výsledok bol tak výsledkom kombinácie súčasného ducha a DNA módneho domu.

IMG 4433 IMG 4450
IMG 4470 min  IMG 4466 

Kvadrat

Dánska textilná firma Kvadrat známa svojimi výnimočnými materiálmi či tohtoročnou spoluprácou s belgickým dizajnom Rafom Simonsom, na Salone del Mobile predstavila spoluprácu s Petrom Savillom. Táto kolaborácia otvára novú, zmyslovú a premyslenú kapitolu s uvedením Technicoloru - umeleckej, sochárskej zbierky, ktorá vizuálne a hapticky prekladá priemyselné procesy v textilnej výrobe.

IMG 4501 IMG 4514

IMG 4522 

Versace

V expozícii Versace sme mohli vidieť o niečo menej extravagantný štýl, na aký sme zvyknutí. Donatella Versace sa vydala smerom ku farbám ako khaki, sivá či hnedá, no zároveň navrhla novú víziu interiéru, ktorá je výrazne menej extravagantná v porovnaní s klasickou tvorbou Versace Home. Táto kolekcia preto predstavuje posun k čistým líniám a estetike so zameraním na detaily.

IMG 4662

IMG 4310 

Foto & text: Tomáš Novák

    878

    Súvisiace články