Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 26. apríl 2021

Ikonické hodinky pre všetky ženy

V dobe, keď všetci nosíme so sebou hodinky v podobe smartfónu už náramkové hodinky nespĺňajú účel orientácie v čase, ale skôr doplnku alebo luxusného šperku. Legendárne značky a preslávené modely si napriek tomu nachádzajú svoje miesto v šatníkoch mnohých žien a v dnešnom svete dokonca predstavujú investíciu, poklady, ktoré sa dedia z generácie na generáciu.

Ikonické hodinky pre všetky ženy

V dobe, keď všetci nosíme so sebou hodinky v podobe smartfónu už náramkové hodinky nespĺňajú účel orientácie v čase, ale skôr doplnku alebo luxusného šperku. Legendárne značky a preslávené modely si napriek tomu nachádzajú svoje miesto v šatníkoch mnohých žien a v dnešnom svete dokonca predstavujú investíciu, poklady, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Predstavíme vám 5 modelov, ktoré nikdy nevýjdu z módy, tešia sa obľube medzi svetovými celebritami a zároveň sú kúskom, ktorý po vás zdedia vaši blízki.

@haileybieber 

Rolex Daytona

Už len samotná značka Rolex je pre mnohých vysnívanou destináciou. Zberatelia alebo ľudia, ktorí sa o hodinky zaujímajú však vedia, že model Daytona je to, po čom všetci túžia. Dnes ikonické hodinky však nemali úplne jednoduchý začiatok a v 60.rokoch, kedy boli uvedené na trh to s nimi nevyzeralo veľmi dobre. Po úspešnej spolupráci s hviezdami ako Paul Newman a Joanne Woodward však prišla zmena a vnímanie tohto modelu sa pomaly menilo.

Tento model v porovnaní s inými ikonickými a najmä dámskymi hodinkami nie je úplne klasický. Ide síce o unisexový model, no pre ženské ruky je jednoducho robustný, avšak práve to ich robí výnimočnými a vyhľadávanými. Môže za to zástup úspešných žien, ktoré stavili na tieto 40mm hodinky vrátane Elle Macpherson či Victorie Beckham a Rosie Huntington Whiteley.

Dnes je tento model dostupný v mnohých vyhotoveniach a skutoční fajnšmekri si ich dokonca môžu personalizovať. Ostatní si môžu vyberať z kovových či silikónových náramkov v rôznych farbách, ale aj z viacerých farieb číselníkov a štýlu detailov.

Cartier Tank

Ikonický model hodiniek, ktorý sa prvýkrát objavil na scéne už v roku 1917 a v 20.rokoch sa stal jedným z najpopulárnejších doplnkov v Hollywoode, vo svojom šatníku ich mala dokonca aj Jackie Kennedy a neskôr aj Kim Kardashian či Andy Warhol a Princezná Diana. Sú typické svojim hranatým puzdrom a ciferníkom s rímskymi číslicami, ktoré by ste spoznali aj po tme.

Ide o unisexový kúsok v mnohých variáciách, ktorý pôsobí veľmi elegantne a nadčasovo. Vďaka tomu sa hodí na formálne príležitosti, no ak máte radi mixovanie štýlov, pokojne si ich môžete dopriať aj ku teplákovej súprave. Našim favoritom sú v kombinácii s chic kostýmami, kedy doslova predstavujú girl power.

Dnes si môžete vyberať z mnohých veľkostí puzdier, farieb či materiálov remienku. Kožená klasika pôsobí elegantne, no siahnuť môžete pokojne aj po kove, ktorý zase podčiarkne ležérnejší štýl hodiniek.

Rolex Dayjust

Tieto univerzálne hodinky sú stávkou na istotu. Sú nadčasovo jednoduché, no pritom okamžite vyniknú svojou siluetou a žiariacim luxusom. Ide o najpredávanejšie luxusné hodinky, ktoré boli na trh uvedené v roku 1945. Veľkosť ciferníka 29mm je ideálny pretože krásne vynikne na každej ruke. Spočiatku bol tento model vyrábaný iba v zlatej variante, no dnes je dostupný v mnohých vyhotoveniach či dokonca farbách číselníkov a množstve ďalších variabilných detailoch. Dokonca je možné si tento model personalizovať, čo zabezpečuje skutočne osobný výsledok pre každú nositeľku.

Tento model je jednoducho vhodný pre každého pretože svojim štýlom zapadne do akéhokoľvek šatníka a dokonca aj na rôzne príležitosti. Využijete ich na každodenné nosenie, ale aj na formálnejšie príležitosti. Tento model si obľúbili svetové celebrity ako Hailey Bieber, Rihanna či Jennifer Aniston.

Patek Phillipe Nautilus

Oproti predchádzajúcim modelom možno o niečo menej známe, no o nič menej ikonické. Skutoční milovníci hodiniek sú do tohto konkrétneho modelu takí zahľadení, že nemajú problém čakať na dodanie svojho kúsku na čakacom zozname aj 10 rokov. Prečo? Podobne ako iné modely, aj Nautilus okamžite priťahuje pohľady. Jednoducho je jeho dizajn taký nadčasový, univerzálny a luxusuný, že počkať a následne investovať sa oplatí.

Vznik tohto modelu v roku 1974 je však pomerne úsmevný, dizajnér Gerald Genta, (ktorý má na svedomí aj ďalší ikonický model značky Audemars Piguet - Royal Oak) počas obeda načrtol nový model na papierovú servítku. Inšpirovaný bol námorníckym štýlom. V 80.rokoch bol uvedený dámsky model, no mnohé ženy sa nenechali odhovoriť od toho pôvodného modelu. Dnes ich nosia väčšinou ženy, ktoré sa v hodinkách vyznajú a zároveň majú rady unikátne, no pritom kultové dizajny.

Vo svojom šatníku ich má napríklad aj Cardi B, Rihanna aj Victoria Beckham. K dipozícii máte športové kovové náramky vo viacerých farbách, ale aj kožené alternatívy. Nehovoriach o dizajne a farbách číselníka. Vyberať si tak môžete z úplne najklasickejších modelov, ale aj zmodernizovaných dizajnov.

Audemars Piguet Royal Oak

Tento model je vlajkovou loďou švajčiarskej značky Audemars Piguet. Uvedený bol v roku 1972, kedy značku aj preslávil a dodnes patrí nielen k najvyhľadávanejším modelom značky, ale celkovo medzi hodinkami. Pri svojom vzniku boli považované za prvé luxusné športové hodinky. Inšpirované sú tvarom typickej potápačskej helmy a známe sú svojimi priznanými skrutkami okolo ciferníka. Navrhol ich spomínaný Gerald Genta, ktorý si na svoje konto môže pripísať nielen ďalší ikonický model, ale aj zaujímavý príbeh. Tento model hodiniek značku zachránil pred krachom a ich dizajn vznikol doslova z noci na deň.

Dnes je osemuholníkový tvar puzdra dobre známy, milovaný celebritami po celom svete a patrí k snom mnohých milovníkov dizajnu, luxusu a hodiniek. Nosí ich napríklad Kylie Jenner či Serena Williams a Alessandra Ambrosio.

Tento model je dnes k dispozícii vo viacerých veľkostiach puzdra od subtílnejších 33mm až po klasické 40mm, nehovoriac o možnostiach vyhotovenia. Samozrejmosťou je výber z viacerých farieb kovov a ich kombinácií, ale aj moderných variácií farieb číselníkov alebo zomdernizovsných detailov.

Foto: Instagram, Adobe Stock

909

Súvisiace články