Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 11. marec 2021

Cecilie Bahnsen a Mackintosh predstavujú kolaboráciu

Cecilie Bahnsen patrí k veľkým hviezdam súčasného módneho dizajnu. Dánska dizajnérka si získala verejnosť svojimi romantickými modelmi, v ktorých sa stretáva rustikálny nádych s moderným prístupom.

Cecilie Bahnsen a Mackintosh predstavujú kolaboráciu

Cecilie Bahnsen patrí k veľkým hviezdam súčasného módneho dizajnu. Dánska dizajnérka si získala verejnosť svojimi romantickými modelmi, v ktorých sa stretáva rustikálny nádych s moderným prístupom. Značka Mackintosh je zase tak trochu zabudnutá, tradičná značka, ktorá sa môže pochváliť bohatým dedičstvom a nadčasovou kvalitou. Čo sa stane, keď sa takéto dve značky spoja? Vznikne unikátna kolaborácia.

Cecilie Bahnsen a Mackintosh sa prvýkrát spojili ešte v októbri roku 2020, kedy navrhli kolekciu búnd a kabátov. Teraz túto spoluprácu rozširujú o ďalšie kúsky, konkrétne také, ktoré Cecilie preslávili. Do tejto kolaborácie pribudli éterické hybridy šiat a kabátov.

CB PS21 ANA 1

Kolaborácia je plná monochromatických modelov, ktoré v sebe nesú prvky oboch značiek- hravosť a ženskosť typickú pre Cecilie Bahnsen a samozrejme technologickú vyspelosť materiálov značky Mackintosh. Táto kolaborácia bola predstavená v rámci najnovšej kolekcie na sezónu jeseň-zima 2021/2022 prostredníctvom video prehliadky.

CB PS21 ANASTASIA 1

Cieľom kolekcie bolo prepojiť romantiku s užitočnosťou a utilitariánskym prístupom značky Mackintosh. Vzniklo tak niekoľko hybridov módnych kúskov, ktoré v sebe spájajú prvky šiat a kabátov. Kolaborácia využíva vodeodolné materiály, ktoré preslávili značku Mackintosh. Všestrannosť a využiteľnosť týchto kúskov zase predstavujú odopínateľné rukávy, ktoré poskytujú viacero možností nosenia a zároveň rátajú s vrstvením kabátov a šiat.

CB PS21 ANJA BLACK 1

Tak ako predchádzajúca kolekcia z tejto kolaborácie, aj tentokrát značky využívajú metódy upcyklovania, každý kúsok bol totiž vyrobený zo starých látok z archívov Cecilie Bahnsen. Kolekcia je už dostupná v predaji a nájdete ju na stránkach oboch značiek.

Foto: archív značiek

997

Súvisiace články