Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. marec 2021

Premeňte svoje bývanie na exkluzívny domov

Včase, keď sa väčšina znás zdržiava najmä doma, máme chuť pracovať azlepšovať aj priestor, vktorom trávime toľko času. Pokiaľ aj vy riešite, ako váš domov vylepšiť, dotiahnuť do detailov apremeniť ho na dokonalú oázu pokoja, ktorá odráža váš štýl alifestyle, poradíme vám.

Premeňte svoje bývanie na exkluzívny domov

V čase, keď sa väčšina z nás zdržiava najmä doma, máme chuť pracovať a zlepšovať aj priestor, v ktorom trávime toľko času. Pokiaľ aj vy riešite, ako váš domov vylepšiť, dotiahnuť do detailov a premeniť ho na dokonalú oázu pokoja, ktorá odráža váš štýl a lifestyle, poradíme vám.

Zabudnite na trendy

Aby ste vytvorili priestor, v ktorom sa budete cítiť dlhodobo dobre, mali by ste sa vyhnúť najväčším trendom, ktorých sú sociálne siete plné. Takmer vždy ide o trend, ktorý veľmi rýchlo omrzí, najmä v prípade, že je ho skutočne všade veľa. Či už hľadáte vzory, farby alebo siluety, vždy si vyberte to, čo je trendy vždy a tak rýchlo to z módy nevyjde. Majte to na mysli najmä v prípade, že ide o väčšie a drahšie kusy nábytku.

@annelauremais

Siahnite po prírodných materiáloch

V materiáloch do interiérov máme také pestré možnosti ako nikdy predtým. Veľmi populárne sú zamatové, menčestrové či buklé materiály, no s nimi to je ako na hojdačke. Aby ste si boli istí, že vyberiete niečo, čo vášmu interiéru pridá na nadčasovej kráse, siahnite po univerzálnych, prírodných materiáloch. Drevo a kameň je jednoducho stávka na istotu, navyše ide o kvalitné materiály, ktoré vydržia roky. Samozrejme ich môžete doplniť aj spomínaným zamatom či buklé, ktoré prinesú do priestoru teplo a komfort, no nemal by na nich závisieť celý vzhľad priestoru.

Pravidlo trojice

Jednoduchý trik, ktorý prinesie do priestoru viac sofistikovanosti. Pravidlo trojice v podstate pomenúva set interiérových doplnkov, ktoré sú z rovnakej kolekcie alebo sú v rovnakom štýle. Môžu to byť napríklad séria rovnakých kvetináčov avšak v rôznych veľkostiach, 3 grafiky v rovnakých štýloch a farbách umiestnené pri sebe, alebo pokojne obliečky na vankúše v rovnakých štýloch a jemne odlišných farbách. Toto pravidlo je veľmi jednoducho priniesť do akéhokoľvek priestoru.

Detaily

To, čo vytvára exkluzívny dojem z priestoru sú detaily. Mali by tak byť jedným z najdôležitejších elementov, ktoré by ste mali zohľadniť pri zariaďovaní alebo aspoň malej obmene priestoru. Pri nich však vždy stavte na nadčasové detaily, ktoré nikdy nevyjdú z módy, k tým patrí napríklad minimalistické osvetlenie, nadčasové kovanie na skrinkách či dverách, ale napríklad aj interiérová vôňa.

Nájdite unikátne kúsky

Aby ste dosiahli ešte väčšiu výnimočnosť vášho priestoru, skúste vyhľadať zaujímavé statetment kúsky, ktoré nie sú masovo vyrábané. Môžu to byť unikátne starožitnosti alebo zaujímavý nábytok alebo doplnky, ktoré ste zdedili či našli zastrčené niekde na povale. Pokojne to však môže byť aj doplnok od lokálneho remeselníka. Takýto prvok prinesie do vášho interiéru silný unikátny nádych, ktorý je úzko prepojený s exkluzivitou.

Držte sa farebnej palety

To, čo robí každý priestor hneď na prvý pohľad exkluzívnym je farebná paleta, ktorú využíva. Dnes sú veľmi populárne interiéry v neutrálnych farbách, avšak keď stavíte na takmer akúkoľvek farbu a jej rôzne odtiene, máte to vyhraté. Samozrejme vyhýbať by ste sa mali výrazným, rušivým farbám a vyberať by ste mali skôr tlmené tóny. Nechcete predsa, aby váš priestor pôsobil ponuro a tmavo. Avšak aj s tmavými farbami sa dá v priestore vyhrať, napríklad prostredníctvom jedného tmavého detailu v kombinácii s farbami tón v tóne. Metalické akcenty sú skvelé na vytvorenie hĺbky pri akejkoľvek farby, siahnuť môžete po zlatých, strieborných či medených odleskoch.

Foto: Instagram

894

Súvisiace články