Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 24. február 2021

Interiérové trendy, ktoré oživia akýkoľvek priestor

Aj malé zmeny sa dokážu postarať owow efekt. Platí to vmóde aj pri interiérovom dizajne.

Interiérové trendy, ktoré oživia akýkoľvek priestor

Aj malé zmeny sa dokážu postarať o wow efekt. Platí to v móde aj pri interiérovom dizajne. Nemusíte tak prerobiť celý interiér či zrekonštruovať komplet váš domov, stačí, keď do interiéru prinesiete zaujímavé detaily. Týchto 5 interiérových trendov zaručene zapadne do každého priestoru, a keďže sú nadčasové, ich cieľom je pretrvať aj v čase meniacich sa trendov, ale aj vývoj vášho vlastného štýlu.

Odtiene zelenej

Najrôznejšie farebné tóny zelenej sme si zamilovali v móde, nosíme všetko od hráškovej až po smaragdovú, tak prečo to s ňou nevyskúšať aj v interiéri? Priniesť ju do priestoru je pritom také jednoduché, pretože využiť sa dá skutočne multifunkčne. Je skvelou voľbou pre väčšie objekty ako sedačky či kreslá alebo dokonca steny a závesy. Krásny prírodný závan zase prinesie aj v podobe doplnkov ako vankúše alebo koberce. Výnimočne krásne v interiéri vyniknú najmä tlmené tóny olív či trávy.

emmalouiseconnolly@emmalouiseconnolly 

Nostalgia

V interiérovom dizajne hľadá čoraz viac ľudí kúsky, ktoré zvládnu test času, nevyjdú z módy, neprestanú baviť a svojou kvalitou nás ohúria. Také kúsky mali doma naše babky a možno aj rodičia. Ak máte možnosť, nebojte sa ich priniesť do svojho bývania. Kúsky ako porcelánové šálky, jedálenská keramika, ale aj old-schoolové maľby ako z babkinej obývačky sú nielen trendy, ale nostalgická spomienka. Do tejto kategórie samozrejme môže spadať takmer čokoľvek, vrátane prepracovaných kobercov, retro svietidiel či príborov a iných drobností.

lucywilliams02@lucywilliams02 

Farby zeme

Teplé zemité tóny sa z módy presúvajú aj do interiérového dizajnu. Vďaka nim dokážete do každej miestnosti priniesť príjemnú atmosféru evokujúcu teplo domova. Stavte na odtiene krémovej, hnedej či dokonca terakotovej v kombinácii s klasickou bielou, prípadne chladivou sivou na vytvorenie kontrastu. Aj materiálmi túto atmosféru dokážete podčiarknuť, skvelou voľbou je ratan, masívne drevo, buklé, hlina a mnoho ďalších.

50935056526 a3985a5d67 kWestwing Collection, kolekcia New Heritage, westwingnow.sk

Udržateľnosť

Ekológia a udržateľnosť sa čoraz častejšie začínajú ozývať aj v interiérovom dizajne. V tejto sfére je pritom také jednoduché priniesť do priestoru viac ekológie, stačí sa pozrieť na povalu či do garáže, alebo ak hľadáte skutočné skvosty, do bazárov a starožitníctiev. Ani možno netušíte, aké poklady máte niekde na povale zastrčené, niektoré možno budú vyžadovať trochu času a úprav, ale stojí to za to. Keď takýto kúsok prinesiete do moderného interiéru, nevkladáte do neho len obyčajný trend alebo kus nábytku, prinášate do neho spomienky a príbehy. Staré komody, regály, stolíky či stoličky sú to, čo nikdy nevyjde z módy.

wethepeoplestyle@wethepeoplestyle 

Osvetlenie inak

Svietidlá sú presne tým doplnkom, ktoré je nenáročné vymeniť a ich zmena je pre priestor doslova transformujúca. Sú totiž ako šperk pre interiér, dokážu podčiarknuť celú atmosféru, ktorú sa snažíte navodiť a pritom plnia a dôležitú funkciu. Pouvažujte preto nad vašim osvetlením v priestore, niekedy stačí vymeniť stropný model za zaujímavejší, inokedy vám pomôže pridanie stojacej lampy ku kreslu. Momentálne sú veľmi populárne prenosné lampy, ktoré vám umožnia so svetlom viac experimentovať.

lampalampa Neron Westwing Collection, kolekcia New Heritage, westwingnow.sk

Foto: Instagram

866

Súvisiace články