Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 4. december 2020

Fendi predstavuje kolaboráciu so Sarah Coleman

Newyorčanka pretvorila butik značky Fendi v Miami a zároveň navrhla niekoľko jedinečných dizajnových kúskov. Butik Fendi, ktorý sa nachádza v štýlovej štvrti Design District prešiel premenou, o ktorú sa postarala známa umelkyňa Sarah Coleman.

Fendi predstavuje kolaboráciu so Sarah Coleman

Newyorčanka pretvorila butik značky Fendi v Miami a zároveň navrhla niekoľko jedinečných dizajnových kúskov.

 

Butik Fendi, ktorý sa nachádza v štýlovej štvrti Design District prešiel premenou, o ktorú sa postarala známa umelkyňa Sarah Coleman. Tá dokázala prepojiť svoju unikátnu estetiku a vnímanie dizajnu, s tradičnými charakteristikami Fendi, ale aj s jej inovatívnym prístupom. To sa pretavilo do nového interiéru butiku v Miami, ale aj do mini kolekcie kabeliek.

Kolaborácia, ktorá vznikla so Sarah tak evokuje ducha 70.rokov a má zaujímavý retro nádych. Reprezentuje nielen DNA módneho domu, ale aj unikátny štýl umelkyne, ktorá v tomto koncepte hľadala nové využitia a účelnosť. Typické motívy Fendi sú použité metaforicky napríklad vo forme pokrivených lôg a rozmazaných potlačí v interiéri butiku.

fendi butik miami  fendi butik miami sarah coleman 

Spolupráca s módnym domom sa však týmto neskončila. Okrem interiéru tiež pretvorila ikonickú kabelku Pekaboo ISeeU, ktorú navrhla Silvia Venturini Fendi. Táto kolekcia bola exkluzívne predstavená v miamskom butiku.

fendi butik miami design week

Limitovaná edícia Fendi Artist Peekaboo je k dispozícii v ikonickej žltej farbe s 3D vzorom loga FF, ale aj v bielej nappa koži s fosforeskujúcimi logami FF z korálok a s výšivkami svietacimi v tme. Kolekciu uzatvára plátená verzia s pestrofarebnými výšivkami loga FF. V rámci uvedenia tejto špeciálnej kolekcie Sarah tiež pripravila aj exemplár kabelky Peekaboo z bieleho plátna a v pestrofarebných tónoch, ktorú stvárnila pomocou sadry, akrylu a semišových výstrižkov. Inšpiráciou pre túto mini kolekciu bola samotná štvrť Design District, ktorá je známa svojimi pestrofarebným street-artom a odvážnymi témami.

fendi peekaboo sarah coleman colorful fendi peekaboo sarah coleman white fendi peekaboo sarah coleman yellow

Pri príležitosti uvedenia kolekcie a pretvoria butiku, bude tiež jedna stena budovy butiku pokrytá vzorom, ktorý takisto vytvorila umelkyňa. Postavený je na vzore Fendi Pequin s hypnotickým vertigo efektom v charakteristickej žltej farbe.

kolaborácia sarah coleman fendi design miami  kolaborácia sarah coleman fendi kreslo design miami  kolaborácia sarah coleman fendi stolička design miami 

V rámci podujatia Design Miami bude tiež v butiku vystavených niekoľko predmetov, ktoré takisto vytvorila umelkyňa. Keďže jej klasickým médiom pri tvorbe je čalúnenie, v butiku je tak možné zahliadnuť napríklad prečalúnené sedadlá do látky z plážovej tašky Fendi z 80.rokov. Ďalšími kúskami, ktoré vytvorila je akrylová stolička z koláže z časopisov či pávie ratanové kreslo pokryté sadrou a žltou Fendi farbou.

Foto: Fendi

896

Súvisiace články