Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 5. október 2020

Čarovanie so zrkadlom

Pre niekoho bežná, nenápadná súčasť našich životov, pre iných zase dekoratívny doplnkom. Ak ste ich doteraz využívali len na ranné líčenie avečerné odličovanie, poradíme vám, ako ztohto nenápadného kúsku urobiť hviezdu vášho interiéru.

Čarovanie so zrkadlom

Pre niekoho bežná, nenápadná súčasť našich životov, pre iných zase dekoratívny doplnkom. Ak ste ich doteraz využívali len na ranné líčenie a večerné odličovanie, poradíme vám, ako z tohto nenápadného kúsku urobiť hviezdu vášho interiéru.

Vysoké

Zrkadlo, ktoré bude síce investíciou, no ľutovať ju nebudete. Stavte na zaujímavý, nadčasový kúsok, ktorý zapadne do vášho interiéru aj keď sa bude v priebehu rokov meniť. Umiestniť ho môžete rôznorodo, či už ho postavíte do rohu alebo zavesíte na stenu, vždy dodá miestnosti exkluzívny nádych. Takéto zrkadlo by malo vynikať svojim rámom, buď opulentným, alebo minimalistickým. Krásne vyniknú aj vintage drevené rámy či dekoratívne kovové. Takéto zrkadlo použite na vytvorenie dokonalého zátišia.

 @irenelarahome

Farebné odrazy

Obrovskou výhodou zrkadiel je to, že sú perfektným doplnkom na vytváranie prekvapivých odrazov, ktoré sú v konečnom dôsledku samé o sebe dekoráciou. Využiť ho môžete na vytvorenie farebného kontrastu protiľahlej steny, zaujímavého závesu či dokonca umeleckého diela- sochy či obrazu.

skrasyuk @skrasyuk / @maria.vatolina

Prekvapivé tvary

Niektoré zrkadlá vás zaujmú už na prvý pohľad a pritom nemusia byť zarámované v tom najluxusnejšom ráme. Ich tajomstvo je v ich tvare. Unikátne lomené či neštandardná silueta posúvajú zrkadlá na nový level dekoratívnosti, ktorý krásne vynikne v obývačkách, ale aj v spálňach a kúpeľniach na vanity stolíkoch.

fallfordiy@fallfordiy  roomandroot@roomandroot 

Double Vision

Čo je lepšie ako zrkadlo? Dve zrkadlá! Tento dekoratívny trik sa využíva často najmä v kúpeľniach, avšak využiť sa dá aj v predsieňach, chodbách či obývačkách. Pracovať môžete s dvojicou rovnakých zrkadiel alebo môžete kombinovať tvary a veľkosti a vytvárať svoje unikátne „vzory“ na stene. Ak máte dostatok odvahy, pokojne choďte do kombinovania rôznorodých rámov.

art group by vasilkova dari@art_group_by_vasilkova_dari / @skrasyuk ponciano.design@ponciano.design / @blackstoneedge

Krása v jednoduchosti

Nie je zrkadlo ako zrkadlo. Určite ste si všimli, že moderný dizajn doslova miluje okrúhle zrkadlá. Je to aj kvôli tomu, že sme sa bežných obdĺžnikov už presýtili, ale aj kvôli tomu, že takýto tvar nám pridá do priestoru nový level estetiky. Dá sa krásne kombinovať s modernými, prírodnými prvkami, pôsobí mäkko a stále sviežo.

theheartandhaven@theheartandhaven

Rustikálny dotyk

Ak ste však predsa len milovníkom klasiky a uprednostníte hrubé rámy v klasických tvaroch, pokojne siahnite po kúsku, ktorý zaujme svojou mohutnosť. Dokonalo bude ladiť s masívnym drevom v rustikálnom štýle, ale zapadne aj do art deco ladených priestorov, zatiaľ čo v modernom minimalizme vytvorí príjemný kontrast.

c.b. designs@c.b._designs

Foto: Instagram

1092

Súvisiace články