Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 15. september 2020

Kolaborácia Supreme x Yohji Yamamoto

Značka Supreme zbožňuje kolaborácie. Pravidelne sa spája srôznymi značkami či dizajnérmi, častokrát smenej známymi menami, ktorým dáva priestor na zviditeľnenie.

Kolaborácia Supreme x Yohji Yamamoto

Značka Supreme zbožňuje kolaborácie. Pravidelne sa spája s rôznymi značkami či dizajnérmi, častokrát s menej známymi menami, ktorým dáva priestor na zviditeľnenie. Z času na čas sa však spojí aj s veľkým menom, ako to v minulosti bolo napríklad s Louis Vuitton. Teraz do svojho repertoáru pridáva kolaboráciu s dizajnérom Yohji Yamamotom.

Japonský dizajnér sa preslávil vďaka rovnomennej značke a línii Y-3. Je častou voľbou módnych influencerov aj celebrít po celom svete a jeho tvorba je na prvý pohľad charakteristická, okamžite rozpoznateľná. Táto kolaborácia tak prepojí nenapodobiteľnú, skaterskú estetiku značky Supreme, moderný minimalizmus a jemné hard-core prvky Yohji Yamamota, ale aj originálne ilustrácie umelcov Sancheeto, Peter Saville a Yuuka Asakura.

1  2 

Kolaborácii dominuje čierna, ako sme pri dizajnérovej tvorbe zvyknutí. Dopĺňa ju biela, červená a spomínané ilustrácie, ktoré posúvajú dizajny na nový level. Jednotlivé kúsky majú výrazné street-wearové prvky ako oversized siluety a výrazné grafické elementy, avšak nezaprú v sebe silnú módnu atmosféru. V tejto kolekcii nájdete všetko od búnd cez tričká až po svetre či čiapky.

3  4 

Táto kolekcia, ktorá je súčasťou FW20 dropu sa dostane do predaja už 17.septembra a dostupná bude online. Očakáva sa, že tak ako všetky predchádzajúce kolaborácie, sa aj Supreme x Yohji Yamamoto vypredá v priebehu pár hodín.

Foto: archív značky

1377

Súvisiace články