Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 2. apríl 2020

Jar na balkóne

Keďže posledné týždne je väčšina znás zatvorená doma, von nás to ťahá očosi viac. Hrejivé slnečné lúče vkombinácii svôňou jari sú obrovským lákadlom, avšak túto krásu si môžeme našťastie vychutnávať aspoň znašich záhrad, balkónov či terás.

Jar na balkóne

Keďže posledné týždne je väčšina z nás zatvorená doma, von nás to ťahá o čosi viac. Hrejivé slnečné lúče v kombinácii s vôňou jari sú obrovským lákadlom, avšak túto krásu si môžeme našťastie vychutnávať aspoň z našich záhrad, balkónov či terás. Spríjemnite si túto časť domova aj vy a prineste k sebe domov exotickú, modernú alebo doslova dovolenkovú atmosféru. Máme niekoľko tipov, ako na to.

Prírodné prvky

Drevo, bambus, prútie či dokonca slama. To sú prvky, ktoré vytvoria dokonale naturálny vzhľad na terase, záhrade či balkóne. Pôsobia na jednej strane rustikálne a na druhej veľmi chic. Nemusíte pritom staviť na kompletný nábytok v tomto štýle, o skvelý výsledný efekt sa postará aj jediný detail, napríklad v podobe taburetky, stolíka či sedacieho vankúša. Ak však do toho pôjdete naplno, nemusíte sa báť ani kombinácii s textíliami ako bavlna či ľan. Pokojne doplňte sedenie o zaujímavé, mäkké vankúše, alebo na stôl prestrite neutrálny obrus.

nature  nature 2 

 

Moderný minimalizmus

Ak máte radi moderný dizajn a minimalizmus, stavte na neutrálne tóny čiernej, sivej a bielej. Do toho pridajte jednoduché siluety so zaujímavým detailom či štruktúrou a nič viac nepotrebujete. Moderné oblé stoličky a kreslá v čierno-bielom ratane dokonale zapadnú do veľkých záhrad, ale aj na malé mestské balkóny. Doplňte ich textilnými taburetmi, ktoré môžete využiť na sedenie alebo ako príležitostné stolčeky. Pre extra dômyselný dotyk stavte na exteriérový koberec s geometrickým vzorom a opäť v neutrálnych farbách.

minimal  minimal 2 

 

Klasická elegancia

Nadčasovými, klasickými siluetami nikdy nič nepokazíte. Ich dizajn vás neprestane baviť nikdy a takisto nevyjde ani z módy. Vďaka širokým dizajnovým možnostiam a farbám si každý môže vybrať to svoje, takže si môžete byť istí, že sa niečo nájde aj na váš maličký balkón, alebo naopak aj na priestrannú terasu. Drevený nábytok však nezabudnite doplniť efektnými vankúšmi, ktoré posunú komfort na nový level. Či už si vyberiete klasické biele pre maximálne elegantný výsledok, alebo stavíte na veselé farby a vzory, textilné doplnky by nemali chýbať v žiadnom prípade. Tento štýl sa jednoducho kombinuje s ostatnými, krásne k nemu zapadnú napríklad aj ratanové či slamené prvky, ale báť sa nemusíte ani kovov a skla.

classic classic 2

 

Boho atmosféra

Pokiaľ chcete na svoju záhradu či balkón priniesť poriadnu dávku exotiky s bohémskou atmosférou, stavte na strapce, bohaté výšivky, hlboké farby a kopec dreva. Prepájajte ich a mixujte, vytvorte pre seba ideálny, eklektický mix tohto štýlu, ktorý z vašej terasy spraví súkromnú oázu pokoja. Tento štýl krásne vynikne najmä na bambusovom dreve v kombinácii s bohatým dekorom a množstvom vankúšov. Ak máte možnosť, nezabudnite na hojdačku, ktorá okamžite premení celý priestor a dodá mu nenapodobiteľnú atmosféru.

boho1 boho 2

 

Foto: WestwingNow.sk

1542

Súvisiace články