Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 11. október 2019

Projekt Dior Lady Art opäť spojil umelcov

Krásny projekt módneho domu Dior, ktorý sa stal už každoročnou záležitosťou predstavuje novú kolaboráciu svybranými umelcami. Tentokrát je témou látka ajej spojenie sumením, kladie si otázku- Je látka umenie?

Projekt Dior Lady Art opäť spojil umelcov

Krásny projekt módneho domu Dior, ktorý sa stal už každoročnou záležitosťou predstavuje novú kolaboráciu s vybranými umelcami. Tentokrát je témou látka a jej spojenie s umením, kladie si otázku- Je látka umenie?

Dizajny podľa Rina Banerjee

Táto otázka je na umeleckej scéne už dlho, no teraz je opäť o niečo hlasnejšia, čoho dôkazom je pribúdajúci počet umeleckých diel v galériách, ktoré využívajú textílie. Umelci Athi-Patra Ruga, Rina Banjerjee, Maria Nepomuceno, Mickalene Thomas, Jia Lee, Eduardo Terrazas vyvinuli svoje vlastné techniky, aby podľa svoje vízie pretvorili najnovšiu edíciu kabelky Lady Dior. Medzi technikami tak nájdete výšivky, prešívanie aj potlače. Výber umelcov dopĺňajú Joana Vasconcelos, Marguerite Humeau, Kohei Nawa, Wang Guangle a Raqib Shaw.

2Athi-Patra Ruga a jeho dizajn 4Dizajn podľa Marguerite Humeau

Kabelky zo štvrtej edície sa dostanú do predaja 26.januára a dostupné budú po celom svete aj online na stránkach značky Dior. Ich ceny sa pohybujú od 4-tisíc do 14-tisíc dolárov.

5Mickalene Thomas 6Maria Nepomuceno

9Athi-Patra Ruga

7Jia Lee 8Eduardo Terrazas

Foto: archív značky

1385

Súvisiace články