Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 10. október 2019

Nové svety Alexa Chinnecka na Designbloku

Pražský Designblok je jednou znajlepších dizajnových udalostí, ktoré sa odohrávajú vnašich končinách. Už tradične nám predstavuje rôzne typy umenia anezabúda ani na špeciálnych hostí.

Nové svety Alexa Chinnecka na Designbloku

Pražský Designblok je jednou z najlepších dizajnových udalostí, ktoré sa odohrávajú v našich končinách. Už tradične nám predstavuje rôzne typy umenia a nezabúda ani na špeciálnych hostí. Tento rok nim bude britský umelec a vizionár Alex Chinneck.

Nadrozmerné inštalácie, hry so svetlom a unikátne materiály využíva dielo s názvom IQOS World, ktoré vytvoril Alex Chinneck. Práve to bude súčasťou pražskej prehliadky dizajnu. Britský umelec je označovaný za majstra architektonickej ilúzie a spoločnosť Philip Morris so svojou značkou IQOS sa zase zameriava na rozvoj technológií a inovácií, čo sa odrazilo v koncepte diela: „Aj napriek tomu, že žijeme v dobe všeobecnej digitalizácie, moja tvorba odráža podstatu reálneho života. Umením sa snažím narušiť štruktúru sveta okolo nás a spochybniť chápanie toho, čo je možné. Moje myšlienky sa tak odrážajú v dielach vytvorených pre IQOS, čím poukazujem na našu spoločnú víziu budúcnosti.

1. Alex Chinneck From the knees of my nose to the belly of my toes Image by Stephen OFlaherty BFrom the knees of my nose to the belly of my toes
3. Alex Chinneck A bullet from a shooting star Image by Chris Tubbs AA bullet from a shooting star

Na pražskom Designbloku tak budete môcť vidieť viac ako 3 metre vysoký betónový monolit, ktorého predná strana je rozopnutá a odhaľuje nádherné svetlo sálajúce z jeho vnútra. Nosným prvkom tohto diela je motív zipsu, ktorý symbolizuje otváranie nového sveta, ktorý môžu byť aj nekonvenčný. V rovnakej miestnosti tiež predvedie ďalšie dve sochárske skrinky, ktoré sú rozopnuté rovnakým spôsobom. Z materiálov umelec využil drevo, oceľ aj plast, no významnú rolu hrá svetlo, ktoré dotvára iluzórnosť celého diela.
Práve netradičné kombinácie materiálov a prepojenie so sochárskymi technikami majú na svedomí vznik takmer surreálnych diel, ktoré posúvajú hranice ľudskej predstavivosti.

IQOS World Revealed by Alex Chinneck Portrait 01

Foto: S. O. Flaherty, Chris Tubbs

1069

Súvisiace články