Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 12. jún 2019

Gucci Garden otvára novú výstavu

Ako sa vyvíja estetika kreatívneho riaditeľa značky Gucci? Túto otázku si pokladá najnovšia výstava v Gucci Garden, ktorá skúma archívy módneho domu a tvorbu Alessandra Michele.

Gucci Garden otvára novú výstavu

Ako sa vyvíja estetika kreatívneho riaditeľa značky Gucci? Túto otázku si pokladá najnovšia výstava v Gucci Garden, ktorá skúma archívy módneho domu a tvorbu Alessandra Michele. Kde hľadá inšpiráciu a ako ju prepája s dedičstvom značky?

Významnú časť výstavy tvorí expozícia venovaná ikonickému logu pozostávajúceho z prepojených písmen G. Medzi nimi sa nájdu kúsky z roku 1969 s pôvodnou GG potlačou na šatách, ale aj kúsky, ktoré vznikli pod vedením Toma Forda napríklad z roku 1997, kedy sa takisto tento motív využíval. “Každá téma vo výstave je venovaná jednému z hlavných “kódov,” ktoré definujú značku Gucci. Medzi nimi sú samozrejme aj príklady, ako si ich Alessandro prispôsobil po svojom,” hovorí kurátorka výstavy Maria Luisa Frisa. V ďalšej miestnosti, ktorá dostala meno Bagology, nájdete rôzne modely kabeliek a batožiny od 50.rokov až po súčasnosť. Medzi nimi sú aj archívne kúsky ako Bamboo bag, alebo kabelka s Mickey Mousom, ktorá bola vytlačená na 3D tlačiarni.

2

Na druhom poschodí, v miestnosti s názvom Ouroboros môžete objavovať prírodu a jej zrkadlenie na tvorbe značky Gucci. Medzi exponátmi sú napríklad jedny z úplne prvých šiat, ktoré značka vyrobila, ide o model Flora z roku 1969 a o ich vzor sa postaral ilustrátor Vittorio Accornero de Testa. S ním značka spolupracovala na viacerých projektoch, napríklad na hodvábnych šatkách, ktoré sú tiež súčasťou výstavy. V ďalšej zaujímavej miestnosti, Cosmic Colors, môžete preskúmať metafyzickú atmosféru minulých aj súčasných kolekcií, ktoré vynikajú svojou nadprirodzenou tematikou.

3

Ak sa chystáte v lete navštíviť Florenciu, určite sa zastavte aj v Gucci Garden a užite si trochu módy a štýlu v tomto unikátnom priestore.

Foto: archív značky

1253

Súvisiace články