Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 21. marec 2019

Versace otvorí výstavu venovanú svojej línii nábytku

Značka Versace pretavuje svoju módnu estetiku ainšpiráciu aj do kolekcií nábytku už od roku 1992. Tie sa odrazia aj vnajnovšej kolekcii Versace Home, ktorá bude predstavená vrámci Salone del Mobile, ktorý bude prebehať od 10.

Versace otvorí výstavu venovanú svojej línii nábytku

Značka Versace pretavuje svoju módnu estetiku a inšpiráciu aj do kolekcií nábytku už od roku 1992. Tie sa odrazia aj v najnovšej kolekcii Versace Home, ktorá bude predstavená v rámci Salone del Mobile, ktorý bude prebehať od 10. do 14.apríla v Miláne. Súčasťou predstavenia bude aj unikátna inštalácia.

Predstavenie aj inštalácia prebehnú v Palazzo Versace, ktorý bude súčasťou konceptu Fuorisalone. Pri tejto príležitosti sa značka spojila s interiérovou dizajnérkou Sashou Bikoff a umelcom Andym Dixonom, ktorí na novej kolekcii spolupracovali.

Rukopis dizajnérky je charakteristický eklektickým duchom, ktorý ovplyvnili mestá ako New York či Miami. Do toho pridáva elementy typické pre francúzske rokoko, 60.roky a ich pohľad na futurizmus, ale aj 80.roky v Miláne. Okrem toho sa tiež inšpirovala kampaňou značky Versace z roku 1994, ktorá prepojila módu s líniou nábytku. Pre túto príležitosti predstaví koberce prepájajúce Versace motívy a jej štýl.

Screenshot 2019 03 21 at 12.18.08

Kľúčový kúsok Andyho Dixona je momentálne na jeho výstave v New Yorku a ide o nadrozmerné Versace tričká v rozmeroch 275 x 213 cm. Umelec vytvoril pre toto dielo nový motív, v ktorom spojil typickú estetiku Versace so svojou umeleckou predstavou. Okrem toho Dixon predstaví aj tapetu.

Vďaka výstave budú môcť návštevníci vkročiť na pôdu ateliérov Versace, čo sa nestáva každý deň a k dispozícii bude len limitované množstvo lístkov.

Foto: archív značky

1106

Súvisiace články