Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. marec 2014

Zariaďte sa v štýle eko-chic

Energia, ktorú ponúka príroda, je nevyčerpateľná. V tomto trende sa spája prirodzenosť autentických materiálov s konceptom „do it yourself".

Zariaďte sa v štýle eko-chic

1.3.2014

Energia, ktorú ponúka príroda, je nevyčerpateľná. V tomto trende sa spája prirodzenosť autentických materiálov s konceptom „do it yourself". Ak teda nemáte financie na nové a ekologicky vyrobené dizajnové zariadenie, oprášte staré kusy nábytku.

ekochic_01_ego_paris
EGO Paris

Pri zariaďovaní domu alebo bytu v štýle eko-chic môžete miešať nasledujúce „ingrediencie": ekologické materiály, surový vzhľad, vegetácia, chlpaté textúry, zelené a zemité ladenie interiéru, africké zvieracie a domorodé motívy, tradičné remeselné techniky, úplety.

ekochic_02
1. Koberec La Terre Vue Du Ciel inšpirovaný rovnomennou knihou krajinných fotografií Yanna Arthus-Bertranda/predáva Roche Bobois. 2. Pohodlné kreslo Flax s pôsobivým rámom, tvoreným ohýbanými latkami z orechového dreva, ľahko prispôsobíte interiéru zariadenému v akomkoľvek štýle (navrhol Philippe Nigro pre Ligne Roset). 3. K eko štýlu sa najlepšie hodia prírodné materiály a kúsky pripomínajúce ručnú domácu produkciu (pletený taburet od Next).
ekochic_03_cor
Škandinávska estetika a príjemný domáci look, ktorého bázu tvorí „nahá" drevená konštrukcia, sa vyníma na sedacom nábytku ELM (Jens+Laub/vyrába COR).

ekochic_04_team7
Masívne drevo ekologickej výroby s povrchovou úpravou z ľanového oleja pre zdravú mikroklímu v kuchyni/TEAM 7 (predáva ZENO).

ekochic_05_vankuse
Vankúše sú síce drobnosti, v interiéri však dokážu robiť zázraky. Zľava EGO Paris, Marcelise a F&F.

ekochic_06
1. Botanické motívy sa budú vynímať na každej stene (IKEA). 2. Stôl vyrábaný ručne zo zvyškov dreva/Thörne & Johnsson pre Muuto. 3. Kreslo s motívom listov podčiarkne prírodný charakter interiéru (IKEA). 4. Originálna misa vytvorená z pneumatiky a prútia/dizajn Fernando a Umberto Campana. 5. Košík na ovocie Blow up je novodobou verziu prútených artiklov/Fernando a Umberto Campana pre Alessi.

ekochic_07
Vľavo: Masívne drevo dopĺňa v stole Flaye nádherný detail hrany čalúnenej kožou/TEAM 7 (predáva ZENO). Vpravo: nástenné hodiny/Next.

pripravila: Anna Salvová
foto: archív firiem

Článok a veľa ďalších trendov nájdete v magazíne Top Fashion jeseň – zima 2013/2014.

 

    4546

    Súvisiace články