Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 1. máj 2020

Filmové cestovanie

Kvôli pandémii vo svete nikto nevie predpovedať, ako a či bude možné vôbec tento rok vycestovať do zahraničia. Pokiaľ však aj vám chýbajú vaše cestovateľské dobrodružstvá a už teraz snívate o bielych, nekonečných plážach, o ruchu veľkomiest či o opustených výšinách, doprajte si dávku cestovateľských zážitkov, prírody, architektúry či kultúry aspoň prostredníctvom týchto filmov.

Filmové cestovanie

Kvôli pandémii vo svete nikto nevie predpovedať, ako a či bude možné vôbec tento rok vycestovať do zahraničia. Pokiaľ však aj vám chýbajú vaše cestovateľské dobrodružstvá a už teraz snívate o bielych, nekonečných plážach, o ruchu veľkomiest či o opustených výšinách, doprajte si dávku cestovateľských zážitkov, prírody, architektúry či kultúry aspoň prostredníctvom týchto filmov. Možno si vďaka nim nájdete destináciu pre svoju najbližšiu dovolenku.

 

Mamma Mia! – Grécko

Pozitívny, veselý, romantický príbeh odohrávajúci sa na krásnom gréckom ostrove Skopelos plnom olivovníkov, dramatických útesov a azúrového mora.

Daj mi tvoje meno – Severné Taliansko

Slnkom zaliaty film sa odohráva v krásnej Lombardii, ktorá je najhoršie postihnutým územím v Taliansku. Keď sa pandémia skončí, určite navštívime jej krásne zákutia. Vychutnajte si jej dych-berúce jazerá aspoň prostredníctvom tohto príbehu.

Doctor Strange – Nepál

Film podľa komiksovej predlohy sa síce odohráva vo vymyslenom svete, no natáčaný bol na tých skutočných miestach. Magický, rozprávkový nádych vytvára práve Nepál,

Pýcha a predsudok – Anglický vidiek

Sfilmovaná klasika podľa knihy Jane Austin vás úplne opantá nádhernými scénami na romantickom, anglickom vidieku. Predĺžený víkend na takýchto miestach by bol úplnou idylkou.

Malé ženy – Massachusetts

Na druhej strane sveta zase môžete vďaka filmu Malé ženy obdivovať americký vidiek v štáte Massachusetts. Nadchne vás viktoriánska architektúra aj zelené scenérie.

Polnoc v Paríži – Paríž

Poetický film, ktorého dejové línie sa prelínajú v histórii a minulosti. Spomína na bohémov z 20.rokov ako Hemingway, Fitzgerald a dobu jazzovú. Zároveň hovorí o hodnotách a prioritách v živote. Ideálna téma na aktuálnu situáciu.

Jedz, modli sa a miluj – Taliansko, Bali, India

Julia Roberts v hlavnej úlohe sa snaží nájsť šťastie aj na cestách, Prechádza Talianskom, Indiou a Bali. Kde nakoniec nájde zmysel života a vnútorný pokoj?

Stratené v preklade – Tokio

Ako jedna cesta dokáže zmeniť život k lepšiemu hovorí tento krásny príbeh. Dvojica Bob a Charlotte skúmajú svetlá metropoly a spoznávajú jeden druhého.

Pláž – Thajsko

Film, ktorý preslávil Maya Beach v Thajsku. Leo Di Caprio v ňom hľadá zmysel života, no až keď sa vyberie na ťažko dostupný ostrov objaví tajomstvo spokojnosti.

Tajný život Waltera Mittyho – Grónsko, Island, Himaláje

Film, ktorý vás prekvapí. Vezme vás na cesty do najkrajších kútov sveta, prehovorí vám až do duše a prinúti vás zamyslieť sa nad rôznymi aspektmi života.

 

1041

Súvisiace články