Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 17. január 2020

Najkrajšie horské hotely

Nedostatok snehu nás mnohých núti vycestovať do hôr, častokrát za hranice, kde hľadáme aspoň kúsok tej čarovnej rozprávkovej krajiny, oktorej sme snívali cez Vianoce. Ak medzi nich patríte aj vy, poradíme vám, ktoré hotely sú tým najlepším útočiskom.

Najkrajšie horské hotely

Nedostatok snehu nás mnohých núti vycestovať do hôr, častokrát za hranice, kde hľadáme aspoň kúsok tej čarovnej rozprávkovej krajiny, o ktorej sme snívali cez Vianoce. Ak medzi nich patríte aj vy, poradíme vám, ktoré hotely sú tým najlepším útočiskom.

 

Riders Hotel

Riders Hotel, Laax, Švajčiarsko

Oproti iným švajčiarskym lyžiarskym strediskám, Laax nie je až taký snobský. Je centrom freestylového lyžovania, čo láka najmä dobrodružnejšie typy. Tomu je prispôsobená aj ponuka hotelov, kde nás oslovil Riders Hotel. Je ladený v modernom, jemne hippie štýle, avšak zachováva si svoju luxusnú stránku plnú dokonalých detailov. Nehovoriac o tom, že sa nachádza hneď pri svahoch.

11 

Caldera House, Jackson Hole, USA

V prípade, že sa chystáte na lyžovačku o niečo ďalej, napríklad do Wyomingu, určite sa ubytujte v tomto hoteli. Z izieb sa vám naskytne pohľad na lanovku, ktorá vás vyvezie na vrch kopca, pričom každá z izieb je ladená v luxusne horskom štýle. Kombinuje minimalizmus s umením, prírodu s futurizmom. Zaručene vás očarí.

2 22

 

Wiesergut, Hinterglemm, Rakúsko

Tento hotel je v rukách pôvodnej rodiny od roku 1350, kedy slúžil ako farma. Dnes je jeho interiér zariadený v uhladenom, no rustikálnom štýle, pričom obrovské okná poskytujú dokonalé výhľady na zasnežené okolie. Nechýba ani bazén a v hotelovej reštaurácii vám pripraví skvelé jedlá vychýrený šéfkuchár Patrick Sagmeister. Tento hotel sa navyše nachádza len 100 km od Salzburgu, takže počas lyžiarskej pauzy si môžete spraviť výlet.

3 33

 

Mama Thresl, Leogang, Rakúsko

Tento relatívne nový hotel sa okamžite zaradil medzi top destinácie nielen kvôli svojej skvelej polohe, ale aj dizajnu. V interiéroch dominuje surovo pôsobiace drevo, ktoré sa mieša s tmavými kovmi a príjemnými textíliami. Zachováva si svojho chatového ducha, avšak z každého centimetre cítiť závan luxusu.

4 44

 

The Chedi Andermatt, Švajčiarsko

Hotel, ktorý nájdete neďaleko populárneho ľadovca Gemsstock je skvelým východiskovým bodom pre všetkých lyžiarov a v lete aj pre milovníkov turistiky. Okrem toho, že z interiéru cítiť poriadnu dávku exkluzivity, hotel vám dokáže zariadiť všetko, čo by ste svojmu pobytu potrebovali, od nákupu skipassov až po požičanie lyží. Nájdete v ňom aj obrovský bazén, oceňované spa či vínnu pivničku a exkluzívnu reštauráciu.

5 55

 

Altapura, Val Thorens, Francúzsko

Kombinácia severského dizajnu a alpského štýlu vás očarí v tomto francúzskom hoteli. Je plný svetlých a mäkkých materiálov, ktoré už na pohľad vzbudzujú príjemne pohodlnú a prívetivú atmosféru. Kožušiny, koberce a efektne vyriešené osvetlenie vo vás vzbudí pocit, že sa nachádza úplne mimo bežného sveta.

6 66

 

Pine Lodge Dolomites, Val Gardena, Taliansko

Túto luxusnú chatu vlastní britská interiérová dizajnérka Susanna Scott, čo sa odzrkadlilo aj na jej celkovom vzhľade. Kombinuje totiž old-school prvky typické pre britský vidiek s tými horskými, vďaka čomu vzniká nezvyčajná, no o to zaujímavejšia atmosféra. Luxusný zážitok podčiarkuje súkromné kino, infinity bazén a arómaterapeutická sprcha. Jednoducho zážitok pre všetky zmysly.

7 77

 

Brücke 49 Vals Pension, Vals, Švajčiarsko

V údolí Graubünden nájdete dedinku Vals, ktorá ukrýva takéto šarmantné B&B. Zariadené je v klasickom štýle ktorý prepája rustikálne prvky s minimalistickým, moderným dizajnom. Keďže budova bola pôvodne postavená ako ubytovňa, jedinou nevýhodou je, že 4 izby sa musia podeliť o 2 kúpeľne. Ak však cestujete ako veľká skupina, toto je ideálna voľba.

88 Screenshot 2020 01 17 at 12.14.51

 

Aman Le Mélézin, Courchevel, Francúzsko

Boutique hotel Aman Le Mélézin má všetko, od chic interiérov až po tie najkrajšie výhľady na okolitú prírodu. Kombinuje prírodné, svetlé drevo a minimalistické línie, čo vytvára modernú atmosféru. Každá izba má svoj balkón alebo terasu a hostia si môžu vychutnať aj vírivku zasadenú v záhrade neďaleko lesa. Vo fine-dining reštaurácii si zase môžete pochutnať na japonskej kuchyni a deň pokojne ukončite vo wellnesse.

9 99

Hotel Spinale, Madonna di Campiglio, Taliansko

Na Hoteli Spinale oceníte nielen jeho dokonalú polohu (ihneď pri lanovke), ale aj všetky služby a celkový dizajn. Bohaté procedúry a vybavenie wellness centra ide ruka v ruke s krásnym dizajnom interiérov, ktoré sú ladené do neutrálnych tónov kontrastujúcich s hlbokými farbami drahokamov.

10 1010

Foto: archív hotelov

1489

Súvisiace články