Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 9. november 2019

Najlepšie hotely na svete pre každý typ cestovateľa

Cestovateľských rebríčkov je na svete mnoho, ak by sme si však mali vybrať len jeden, ktorým sa riadiť, bol by to tento. Vytvorila ho stránka Mr.

Najlepšie hotely na svete pre každý typ cestovateľa

Cestovateľských rebríčkov je na svete mnoho, ak by sme si však mali vybrať len jeden, ktorým sa riadiť, bol by to tento. Vytvorila ho stránka Mr. and Mrs. Smith, ktorá svojim zákazníkom ponúka precízne vybraté boutique hotely a unikátne cestovateľské zážitky. Zostavili aj svoj vlastný výber tých najlepších hotelov po svete, pričom každý typ cestovateľa si nájde to svoje podľa špecifických kritérií.

 

Casa Fortunato

Najlepší z najlepších: Casa Fortunato, Lisabon

Portugalci majú skvelý vkus, no tento hotel je výnimočný v niekoľkých ohľadoch. Mestský dom bol pretvorený do moderného štýlu, no pritom si zachováva všetky svoje historické prvky. Hotel má iba 9 izieb, čiže ak hľadáte štýl aj súkromie, bude to tá správna voľba. Každá izba je pritom iná a osobitá.

1 2

 

Hotel s najkrajšou kúpeľňou: Joal Hotel, Maldivy

Nech už máte akýkoľvek vkus, určite sa zhodneme na tom, že stráviť čas v tejto kúpeľni musí byť skvelý zážitok. V tomto hoteli totiž kúpeľňa nadobúda nový rozmer a stáva sa doslova vašim súkromným spa. Plynulo totiž prechádza z interiéru do exteriéru a sofistikovane kombinuje luxus s prírodou.

6

4 25

 

Najkrajší budget boutique hotel: Sands Hotel & Spa, Palm Springs

Dnes sa už ani cestovatelia s obmedzeným rozpočtom nemusia obmedzovať na hostely a nepríťažlivé motely. Boutique hotely s priaznivými cenami im totiž začali konkurovať a poskytujú skutočne štýlové zážitky. Tento hotel v Kalifornii kombinuje old Hollywood glamour, pastelové farby a moderné technológie.

8

7 9

 

Hotel s najlepším jedlom: The Pig at the Bridge, Kent

Ak si vyberáte hotely podľa úrovne reštaurácia, urobte si výlet do anglického Kentu. Nájdete tam tento hotel v historickom sídle, ktorého interiéry sú dych-berúce a inšpirované starým svetom a vidieckym štýlom. Reštaurácia v hotely je preslávená, všetky jedlá sa pripravujú z lokálnych surovín, ktoré necestujú viac ako 25 kilometrov od hotela.

11

10 12

Hotel s nadštandardným servisom: North Island, Seychely

Na súkromnom ostrove North Island nájdete iba hotel s rovnakým názvom. Ponúka potápačské centrum, spa a rôzne procedúry, fitness centrum, hodiny jógy, vodné športy, bicykle či plavby. Infinity bazén, dokonalé interiéry a luxusné vybavenie je samozrejmosťou. Tento hotel je navyše eco-friendly a jeho služby sú postavené na rešpektovaní prírody.

15

13 14

 

Najlepšie hotelové spa: Euphoria Retreat, Mytras

Na Peloponéze, v mestečku Mytras nájdete hotel Euphoria Retreat, ktorý sa môže pochváliť tým najunikátnejším spa. Nachádza sa neďaleko byzantských ruín a kombinuje klasicistické prvky s tými minimalistickými- modernými. Spa sa nesie v duchu čistoty a jednoduchosti, ktoré vám na jednej strane pripomenú svet antiky, no zároveň vám poskytnú svetové wellness možnosti a procedúry.

eup

17 18

 

Najkrajšia vila: Uxua Calma Casa Anderson, Bahia

Vilový komplex v brazílskom dažďovom pralese kombinuje štýlové interiéry a dokonalé súkromie. Interiéry tvoria exkluzívne starožitnosti a luxusné materiály. Vily sú umiestnené v tropických záhradách a niektoré majú aj vlastné bazény. Dizajn je sústredený na prírodné prvky, vďaka čomu priestory pôsobia útulne aj exkluzívne. Objednať si môžete aj šéfkuchára, ktorý vám pripraví obed či večeru len pre vás.

21

19 20

 

Najlepší hotelový bar: Maison de la Luz, New Orleans

Tento hotel kedysi slúžil ako mestský úrad, dnes je jedným z najštýlovejších hotelov v New Orleans. Interiér kombinuje „Wes Andersonovské“ prvky s jazzovými detailmi, no jeho Bar Marilou sa takisto môže pochváliť unikátnym dizajnom, ktorý vytvára ešte výnimočnejšiu atmosféru. Avšak drinky, ktoré vám tu naservírujú nemajú v okolí konkurenciu.

22

23  24 

 

Najkrajší rodinný hotel: The Datai Langkawi, Langkawi

Hotel, ktorý nájdete v dažďovom pralese, neďaleko jednej z najkrajších pláži na ostrove Langkawi. Má tri bazény- jeden iba pre dospelých, druhý pre rodiny a tretí pre malé deti. Ponúka tiež babysitting ak by ste si chceli oddýchnu v exkluzívnom spa s tými najluxusnejšími procedúrami. Hotel je navyše ekologický, recykluje, využíva lokálne suroviny a prírodnú kozmetiku.

27

5 copy 26

Najkrajšie vybavenie: Palazzo Daniele, Puglia

Predstavte si historické fresky, klenuté stropy, ornamenty na stenách a obrovské okná, v kombinácii s najmodernejším nábytkom a doplnkami v minimalistickom dizajne. Toto vás čaká v historickej budove z 19.storočia, ktorá bola pretvorená na hotel. Každú miestnosť navyše zdobia umelecké diela, ktoré podčiarkujú charakter hotela.

29

28 30

Najlepší hotel pre nomádov: L'Otel at Dôce 18 Concept House, San Miguel de Allende

Digitálny nomád, ktorý počas roka strávi veľa času cestovaním, no zároveň potrebuje stimulujúce prostredie na prácu by mal vyskúšať tento hotel v Mexiku. Budova z koloniálnej éry ponúka čisté, moderné interiéry a niekoľko možností na prácu v kreatívnom prostredí. Pracovať môžete pri bazéne na streche, v lounge, kaviarni či knižnici. Jednoducho dokonalé miesto pre milovníkov módnych priestorov.

33

31 34

Foto: Mr. and Mrs. Smith, archív hotelov

1417

Súvisiace články