Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 19. júl 2019

Legendárne hotely po svete

Nie je hotel ako hotel. Je síce pravda, že dnes je na svete množstvo zariadení, ktoré dokážu zaujať tými najrôznejšími aspektmi, avšak len pár znich sa môže pochváliť bohatou históriou.

Legendárne hotely po svete

Nie je hotel ako hotel. Je síce pravda, že dnes je na svete množstvo zariadení, ktoré dokážu zaujať tými najrôznejšími aspektmi, avšak len pár z nich sa môže pochváliť bohatou históriou. Predstavujeme vám legendárne hotely po svete, ktoré odjakživa hostili globálnu smotánku.

Claridge’s, Londýn

Hotel bol otvorený už v roku 1812 a pochváliť sa môže pravidelnými návštevami všetkých generácií britských monarchov. Nachádza sa v prominentnej štvrti Mayfair, je zariadený v štýle Art Deco a obľúbili si ho Katherine Hepburn, Kráľovná Matka či Winston Churchil. Kráľovná Alžbeta II. tu pravidelne chodí na svoj obľúbený čaj o piatej.

claridges2

The Plaza, New York City

Newyorský hotel otvorený v roku 1907 sa stal oficiálnou pamiatkou mesta už v roku 1969. Je bezpochyby najpopulárnejším hotelom vo Veľkom jablku. Objavil sa v množstve filmových trhákov od Funny Girl s Audrey Hepburn až po Sám doma: Stratený v New Yorku. Obľúbili si ho aj hviezdy ako Liza Minnelli, Eleanor Roosevelt či the Beatles. Pokiaľ v ňom nemôžete stráviť noc, môžete sa vybrať aspoň na exkurziu, ktorú organizuje samotný hotel.

plaza plaza2

Villa D’Este, Cernobbio

Jazero Como v Taliansku je takisto preslávenou destináciou, ktorú vyhľadáva prominentná klientela. Villa d’Este je pritom najobľúbenejšou voľbou od roku 1873, kedy bola pôvodná budova zo 16.storočia premenená na luxusný hotel. Nachádza sa hneď pri jazere, má súkromnú záhradu a slávny bazén priamo na jazere.

villa villa2

 

Ritz, Paríž

Najznámejší parížsky hotel, ktorý vďačí svojej popularite opulentnému dizajnu. Bývala tu samotná Coco Chanel, Audrey Hepburn či Marcel Proust. Okrem toho sa v ňom odohrávalo množstvo populárnych románov ako Nežná je noc od F.S.Fitzgerald či Slnko aj vychádza od Ernesta Hemingwaya.

ritz ritzs2

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Hotel navrhol architekt Elmer Grey a otvorený bol už v roku 1912. Postupne si vybudoval status miestnej ikony opradenej hollywoodskym glamourom. Môže za to hviezdna klientela, ktorá tu od začiatku nachádzala svoje útočisko. Noci tu strávila Marilyn Monroe, belgický Kráľ Albert, John Wayne či Elizabeth Taylor.

beverly beverly2

Danubius Hotel Gellért, Budapešť

Aj v neďalekej Budapešti nájdeme jeden z najikonickejších hotelov. Danubius Hotel Gellért bol postavený v roku 1918 v štýle Art Noveau a v roku 1927 mal úplne prvý bazén s umelými vlnami na svete. Preslávil sa svojimi elegantnými kúpeľmi s termálnou vodou, ktoré sú dnes už ikonické. Pohostil významné osobnosti ako Dalai Lama, Richard Nixon či Jane Fonda.

gellert gellert2

The Breakers, Florida

Hotelový komplex vybudovaný v roku 1926, ktorého predlohou bola Villa Medici v Ríme. Od 20.rokov bol hotel obľúbenou destináciou elitných rodín s deťmi a pravidelne tu dovolenkovali Vanderbiltovci, Astoriovci či Rockefellerovci.

breakers breakers2

 

Hotel du Cap-Eden-Roc, Cap d’Antibes

Najprestížnejší hotel vo Francúzsku nájdete na pobreží. Ide o legendárny Hotel du Cap-Eden-Roc, ktorý sa nachádza na Francúzskej riviére. Má v sebe toľko histórie a luxusu, že aj vďaka jedinej noci sa v ňom budete cítiť ako najväčšia hviezda svetového kalibru. Milovali ho Marlene Dietrich, F.S.Fitzgerald s manželkou Zeldou, či Vojvoda a Vojvodkyňa z Windsoru.

cap  cap2 

 

Chateau Marmont, Los Angeles

Škandálmi opradený a pritom stále obdivovaný Chateau Marmont je obľúbenou destináciou celebrít od roku 1929, kedy bol otvorený. Marilyn Monore, Sofia Coppola, Fitzgeraldovci a vlastne všetci bohémovia zlatej éry Hollywoodu tu minimálne jednu noc strávili. Navrhol ho architekt Arnold A.Weitzman, ktorého inšpiroval kaštieľ Chauteu D’Amboise vo Vallée de la Loire.

marmont marmont2

 

Baur Au Lac, Zürich

Obľúbený hotel Alžbety Bavorskej alias Sisi bol otvorený v roku 1844 a odvtedy lákal najmä významných a mocných ľudí z celého sveta. Odohrala sa tu tiež premiéra opery Die Walküre Richarda Wagnera. Svojim hosťom poskytuje dokonalý výhľad na Zürišské jazero a poskytuje elitnej klientele maximálne súkromie.

bar  baur 

Foto: archív hotelov

1337

Súvisiace články