Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 11. február 2019

Zo sveta Zuzany Gregorovej: Cestovateľské tipy a triky

Najlepšie travel size flaštičky na krémy a iné veci Určite poznáte tú frustráciu, keď sa začínate baliť na dovolenku či pracovnú cestu anemáte dostatok miesta na šampón, kondicionér, masku, obľúbené telové mlieko, krém na opaľovanie, prípadne tekutý bronzer na telo. Ato sme sa ešte nedostali ku všetkým nevyhnutným krémikom, séram, odličovacím vodám apodobne.

Zo sveta Zuzany Gregorovej: Cestovateľské tipy a triky

Najlepšie travel size flaštičky na krémy a iné veci

Určite poznáte tú frustráciu, keď sa začínate baliť na dovolenku či pracovnú cestu a nemáte dostatok miesta na šampón, kondicionér, masku, obľúbené telové mlieko, krém na opaľovanie, prípadne tekutý bronzer na telo. A to sme sa ešte nedostali ku všetkým nevyhnutným krémikom, séram, odličovacím vodám a podobne.

Originálne obaly sú zväčša veľké a zbytočne ťažké, a v prípade, že cestujete iba s príručnou batožinou, tak je nevhodné. Všetky produkty nad 100ml vám okamžite odtiaľ vyhodia a na svoje obľúbené produkty môžete zabudnúť. Investovať do kvalitných plastových nádobiek sa práve preto oplatí, a nielen z tohto dôvodu. Nie je zrejme nič horšie ako zistenie, že váš olej na suché končeky poriadne hydratuje váš kompletný šatník, ktorý ste si so sebou zbalili. Sklenené nádobky sú takisto vhodnou alternatívou, no v ich prípade riskujete rozbitie a sú aj o niečo ťažšie. Vyskúšala som ich už veľmi veľa a skôr či neskôr začali všetky tiecť. Tie, čo boli skutočne kvalitné zase nemali dostatočný výber tvarov a veľkostí. Cestovateľských nádob so jednoducho vyskúšala nespočetné množstvo a bez zbytočných rečí vám prezradím, že tie najlepšie sú od značky NALGENE.

1 2 3

Okrem toho, že majú obrovský výber fľaštičiek, nádob, uzáverov a typov hrdiel, nikdy sa vám nič nerozleje. Ja ich využívam úplne na všetko, väčšie používam na dlhšie cesty a menšie na tie kratšie. Ešte nikdy ma nesklamali. Zväčša si ich kupujem síce v USA, no našla som ich už aj na Amazone a iných stránkach.


Priesvitná kozmetická taštička na cestovanie

Kedysi som používala zip lock taštičky, ale nedávno som objavila tieto a neviem si ich vynachváliť. Zároveň mám dobrý pocit z toho, že používam menej plastov.

 4

 


Obaly na oblečenie

Ďalším super trikom ako predchádzať krčeniu a zároveň chrániť oblečenie je používať obaly. Ja vešiam na vešiaky všetko, čo sa dá zavesiť a ak sa náhodou niečo nedá, tak prídem na iný spôsob ako to zavesiť. Mám rada prehľad o všetkých svojich veciach. Keď je niečo poskladané v poličke, tak veľakrát zabudnem, že to tam je.

Do mojich trikov s vešiakmi a úpravami šatníka vás však zasvätím inokedy. Takže, keď sa balím, zavesím si na vešiaky tie najjemnejšie veci ako saká, blúzky či šaty, ktoré aj s vešiakmi uložím do obalu. Toto uložím na úplný vrch, keď už máme všetko pobalené. Vešiaky mám ultra tenké a ľahké, z ktorých sa nič nešmýka a nepridávajú batožine zbytočné kilá. Tiež vám o nich poviem nabudúce.

5

Tento obal zvyknem zložiť v polovici, niekedy aj na tretiny pokiaľ ide o dlhšie veci. Mám samozrejme aj rôzne dĺžky týchto obalov. Priesvitné sú praktickejšie z toho hľadiska, že hneď vidíte, čo je dnu. Keď dorazím do hotela alebo apartmánu, celý tento obal hneď vyložím a zavesím do šatníka a hneď je polovica kufra vybalená. Veci sa v tomto obale pokrčia úplne minimálne. Tie pokrčené hneď nastriekam vodou. Ďalšou výhodou tohto obalu je, že s ním môžete cestovať ako s carry-on. Párkrát sa mi už stalo, že mal môj kufor nadváhu a namiesto toho, aby som rozmýšľala, čo s tým kufrom a ako ho prebaliť, tak som len vytiahla tento obal, prehodila cez rameno a nastúpila som s ním na palubu ako s príručnou batožinou. Ideálne je využiť nejaký obal, ktorý už máte doma napríklad z kabátu, večerných šiat, ale vždy sa dá jeden dokúpiť.

 

Sprejová fľaška

Pri plastových nádobkách ešte ostaneme. Pri cestovaní sa veľa vecí pokrčí a nikto nemá čas ani chuť na žehlenie v hotelovej izbe. Využiť hotelový servis sa tiež nedá vždy a väčšinou to aj tak trvá dlho a stojí nehorázne veľa peňazí. Pri väčšine oblečenia si však vystačíte s týmto trikom. Stačí, keď do obyčajnej sprejovej fľašky napustíte horúcu vodu a postriekate oblečenie. Väčšinou stačí úplne jemná vrstva, no záleží aj na materiáli. O pár minút sa voda z oblečenia vyparí a nechá ho vyrovnané. Toto je jeden z mojich najobľúbenejších trikov, prázdna sprejová fľaška nezaberá veľa miesta a môžem sa na ňu vždy spoľahnúť. Tento spôsob dokonca začal využívať aj môj otec na služobkách.

Skladacia cestovná taška

Ďalšou nevyhnutnosťou v mojej batožine je skladacia cestovná taška. Vo vrecúšku je táto taška šikovne poskladaná, nezaberá naozaj žiadne miesto a nie je ani ťažká. Je vyrobená zo 100% nylonu a je aj veľmi odolná voči roztrhnutiu. Vyžívam ju hlavne pri cestách, kde viem, že budem nakupovať. Dá sa využiť ako back-up, nikdy neviete, na čo sa vám môže zísť, či už do fitka alebo ako víkendová taška. Vyrába sa v rôznych veľkostiach, no mne stačí táto menšia, ktorú si môžem zobrať aj do lietadla. Ja mám konkrétne túto, no na trhu ich je obrovské množstvo, čiže je z čoho vyberať.

6

1623

Súvisiace články