Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 8. október 2020

Moderné kávové drinky

Niektorí znás sa naučili počas karantény piecť kváskový chlebík, iní začali experimentovať so zaváraním. My kávičkári, sme zasa skúšali rôzne kávové recepty, ktoré sa na Instagrame stali virálnými.

Moderné kávové drinky

Niektorí z nás sa naučili počas karantény piecť kváskový chlebík, iní začali experimentovať so zaváraním. My kávičkári, sme zasa skúšali rôzne kávové recepty, ktoré sa na Instagrame stali virálnými. Podľa týchto jednoduchých tutoriálov si zvládnete pripraviť slávnu Dalgonu, ale aj latté s modrým mliekom aj vy!

@heyyy_cel

Dalgona

Táto káva nás opantala práve počas karantény, kedy sme podľahli jej krémovej textúre. Výhodou je, že sa pripravuje z instantnej kávy, čiže je úplne nenáročná. Jej tajomstvo je v dokonalom našľahaní, takže nezabudnite vytiahnuť kuchynský mixér.

Homemade ovsená káva

Ak ste ešte neskúšali ovsené mlieko, pri najbližšej možnej príležitosti to napravte! Toto mlieko bude zaručene chutiť aj tým, ktorí bežne rastlinné mlieka nepreferujú. A čo je najlepšie, nemusíte po neho utekať do obchodu, ale jednoducho ho vyrobíte doma. Stačí zaliať vločky vodou, nechať macerovať, vylúhovať a pridať kávu.

Ľadovo modré latté

Aj keď nás už vonku netrápia vysoké teploty, ľadové latté vždy dobre padne. Vyskúšajte napríklad aj jeho mrazivo modrú verziu. Trik spočíva v tom, že mlieko prevaríte s motýlím hrachovým kvetom alebo „modrým čajom“. Ak chcete vyskúšať inú farbu, nahradiť ho môžete aj ibištekom.

S arašidovým maslom

Na dni, kedy sa neviete rozhodnúť, či potrebujete viac cukru alebo kofeínu, alebo jednoducho máte chuť na poriadny dezert, vyskúšajte kávový shake s arašidovo-čokoládovou príchuťou. Potrebovať na to budete tyčinku (napríklad Snickers alebo podobnú), ktorú jednoducho rozmixujete v mlieku, či už v teplom alebo studenom a zalejete kávou.

Kešu-kávové smoothie

Alternatívny kávový drink pripravíte pomocou filtrovanej kávy, kešu orieškov a vanilky. Získate zaujímavú krémovú konzistenciu, ktorá dodá káve na zemitej, no šťavnatej chuti typickej pre oriešky kešu. Sladkosť vybalansujte pomocou medu.

Foto: Instagram

2009

Súvisiace články