Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 1. júl 2020

Letné drinky pre krajšiu pleť

So stúpajúcimi teplotami stúpa aj naša spotreba vody, alebo teda, mala by stúpať. Len dostatočne hydratovaný organizmus totiž dokáže správne fungovať, nehovoriac o tom, že dostatok tekutín potrebuje aj naša pokožka.

Letné drinky pre krajšiu pleť

So stúpajúcimi teplotami stúpa aj naša spotreba vody, alebo teda, mala by stúpať. Len dostatočne hydratovaný organizmus totiž dokáže správne fungovať, nehovoriac o tom, že dostatok tekutín potrebuje aj naša pokožka. Ak je pre vás ťažké vypiť čistú vodu, vyskúšajte tieto letné drinky, ktoré si jednoducho pripravíte doma. Odvďačí sa vám vaše telo aj samotná pleť.

Nič nie je lepšie, ako si počas horúceho dňa dopriať šťavnatý, osviežujúci drink, ktorý vás nielen hydratuje, ale aj zahasí smäd a horúčavu. Takýto drink sa dá pripraviť takmer z čohokoľvek, všetko závisí na vašich chutiach a predstavivosti. Avšak tieto ingrediencie prinesú do vody aj poriadnu dávku vitamínov pre vašu pleť.

Uhorka proti akné

Obyčajná šalátová uhorka je poriadne osviežujúca a nehodí sa len do šalátov. Pridajte ju do čistej vody, pokojne aj v kombinácii s citrusmi podľa vášho výberu. Je plná vitamínu E, ktorý pomáha bojovať proti akné aj voľným radikálom.

Čučoriedky pre žiarivú pleť

V čučoriedkach zase nájdete poriadnu dávku karotenoidov, ktoré aktivujú tvorbu vitamínu A. Ten je známy ako vitamín krásy a mladosti, dokáže predchádzať predčasnému starnutiu, tvorbe akné, ale zjemňuje aj pleť a dodáva jej jas.

Jablká na ochranu pred slnkom

Vďaka vysokému obsahu vitamínu C, jablká pomáhajú pokožke tvoriť melanín, čiže pigment v pokožke, ktorý chráni pred spálením a inými negatívnymi vplyvmi UV žiarenia.

Maliny proti vráskam

V sladkých malinách nájdete poriadnu dávku esenciálnych mastných kyselín, ktoré pomáhajú redukovať vrásky, vypínajú pleť a pomáhajú udržiavať mladistvý vzhľad pokožky.

Kiwi ako všeliek

Toto exotické ovocie vám pomôže po rôznych smeroch, vďaka bohatému obsahu antioxidantov, vitamínu C a E, ale aj zinku, dokáže pomôcť udržiavať zdravé nechty, vlasy aj pleť.

 

1266

Súvisiace články