Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 12. apríl 2020

Najlepšie youtubové kanály o varení

Napadlo by vám, že jedným znašich najväčších problémov vkaranténe nebude chýbajúci toaletný papier, ale neschopnosť vymyslieť zaujímavé jedlo na obed či večeru? Ani nám nie.

Najlepšie youtubové kanály o varení

Napadlo by vám, že jedným z našich najväčších problémov v karanténe nebude chýbajúci toaletný papier, ale neschopnosť vymyslieť zaujímavé jedlo na obed či večeru? Ani nám nie. Avšak našťastie existuje obrovské množstvo kníh, seriálov, magazínov či youtubových kanálov, ktoré nám s náročným vymýšľaním pomôžu a jednoducho si podľa nich pripravíte menu aj na celý týždeň. Tieto kanály na YouTube sme si obľúbili my.

Joshua Weismann

Joshua je pravý foodie a jeho kanál sleduje 1,6 milióna divákov. Rád experimentuje, vymýšľa a kombinuje. Medzi jeho videami nájdete návody ako si doma upiecť šťavnatú, krehkú pizzu, objavíte recept na breakfast tacos alebo sa naučíte fermentovať či pripraviť kvások od úplných základov. Jeho kanál je venovaný skutočne dekadentným, ale aj jednoduchým jedlám, medzi ktorými si určite nájdete to svoje.

Binging with Babish

Tento kanál prepája lásku k jedlu s láskou ku filmom a seriálom. Andrew Rea na tomto kanáli skúša recepty, ktoré zahliadol vo filmoch, seriáloch či v kuchárskych show. V kombinácii s jeho humorom a komediálnym prístupom dosiahol viac ako 6 miliónov sledovateľov. Vyskúšať si tak môžete napríklad pravé texasské chili, kanadské poutine, ale aj klasické cestoviny carbonara.

Maangchi

V prípade, že máte radi ázijskú kuchyňu, určite navštívte kanál Maangchi, ktorí vám poodhalí tajomstvá kórejského jedla. Kórejská kuchyňa je známa najmä svojimi grilovanými špecialitami, no to tvorí len zlomok toho, čo všetko obsahuje. Vyskúšať tak môžete najrôznejšie rezance, ovocné šaláty či množstvo jedál s preslávenou fermentovanou kapustou kimchi.

Avantgarde Vegan

V prípade, že nejete mäso, ste vegáni alebo jednoducho chcete prejsť na viac plant-based stravu, určite sa inšpirujte týmto kanálom, nad ktorým bežne slintajú aj mäsožravci. Šéfkuchár Gaz Oakley uverejňuje zaujímavé recepty každú nedeľu a medzi nimi nájdete napríklad aj recept na jednoduchý kváskový chlieb, vegánske curry, ale vegánske verzie populárneho street-foodu. Okrem toho v aktuálnej situácii pripravil video jedál, ktoré jednoducho zvládnete pripraviť v karanténe.

Bigger Bolder Baking

Viac času doma znamená aj viac času na pečenie. Pokiaľ ste sa na prípravu sladkých dobrôt vrhli aj vy, inšpirujte sa týmto kanálom, ktorý sledujú viac ako 2 milióny ľudí. Bývalá šéfkuchárka Gemma, ktorá si vyskúšala aj prácu v Michellinových reštauráciách vás naučí piecť základné dezerty ako muffiny, crumpets (škótske palacinky), domácu zmrzlinu, ale aj komplikovanejšie dobroty ako churros alebo croissanty.

HealthNut Nutrition

Rozhodli ste sa začať jesť zdravšie, no neviete kde a ako začať? Vyskúšajte to s Nikole, ktorá tvorí zaujímavé, oku lahodiace jedlá, ktoré idú ruka v ruke so zdravým životným štýlom a správnou výživou. Nezáleží na tom, či ste športovec alebo nie, tieto jedlá sú tvorené tak, aby poskytli dostatok živín pre akokoľvek aktívnu osobu. Nejde o diétne jedlá, ale o jedlá, ktorými si vytvoríte dlhodobú rutinu a nové, zdravé návyky, ktoré sú udržateľné z dlhodobého hľadiska.

The Protein Chef

Pokiaľ potrebujete do svojej stravy doplniť poriadne množstvo proteínov, určite vyskúšajte recepty podľa The Protein Chef, ktorý dokáže bielkoviny dotlačiť do akéhokoľvek jedla, od dezertu až po smoothie. V tomto prípade ide skôr o diétne jedlá, ktoré sa sústreďujú najmä na príjem dostatku bielkovín a vynechávajú sacharidy, niekedy aj tuky. Takže ak ste na ceste za radikálnou zmenou svojho životného štýlu či postavy, určite nevynechajte tento kanál.

Deliciously Ella

Ďalšou zdravou a navyše vegánskou alternatívou je aj Deliciously Ella, ktorá pripravuje rôznorodé jedlá pre milovníkov vyvážených chutí. Nájdete medzi nimi všetko od raňajkových smoothies cez ázijské verzie rezancov až po talianske cestoviny. Ak dostanete chuť na dezert, či už palacinky alebo brownies, aj tieto tu nájdete.

 

 

2042

Súvisiace články