Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 31. máj 2019

Prada otvorila kaviareň v Londýne

Marchesi 1824 je v taliansku legendou. Takmer 200-ročná cukráreň má za sebou bohatú históriu a módnu budúcnosť.

Prada otvorila kaviareň v Londýne

Marchesi 1824 je v taliansku legendou. Takmer 200-ročná cukráreň má za sebou bohatú históriu a módnu budúcnosť. V roku 2014 ju totiž kúpila značka Prada a očividne s ňou má veľké plány. Po pobočkách, ktoré nájdete v Miláne teraz otvorila v Londýne.

Pôvodná Marchesi 1824 mala jedinú lokalitu, no odvtedy, čo ju prevzala Prada sa rozrástla o ďalšie dve milánske pobočky. Odjakživa však bola destináciou pre každého milovníka dizajnu, štýlu, ale aj typických talianskych sladkostí a kávy.

1

3

Londýnska Marchesi 1824 sa nachádza v exkluzívnej lokalite štvrte Mayfair. Jej domovom je ulica Mount Street, kde susedí s butikmi značiek ako Simone Rocha, Christopher Kane či Carolina Herrera a Roksanda. Módna verejnosť to teda na kávu a croissant nemá vôbec ďaleko. Nachádza sa v typickej tehlovej budove, ktorá je pre Londýn charakteristická, no vo vnútri vás privíta klasický taliansky interiér založený na art deco prvkoch.

4 5

Leštené drevo, zamatové sedenie zahalené do hráškovo zelenej farby, vitríny prekypujúce tými najfarebnejšími dobrotami a obsluha oblečená od hlavy po päty v kúskoch Prada. Toto vás čaká, keď vstúpite do sladkého sveta podľa talianskeho módneho domu. Aby si však na svoje prišli aj všetci rodení Briti, súčasťou cukrárne je aj časť vyhradená na afternoon tea.

Foto: Instagram

1580

Súvisiace články