Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 8. február 2019

Vykŕmte si krajšiu a zdravšiu pleť

Správna výživa má na svedomí okrem zdravého organizmu množstvo ďalších vecí. Dokáže sa postarať ohormonálny balans, lesklé vlasy aj zdravú pleť.

Vykŕmte si krajšiu a zdravšiu pleť

Správna výživa má na svedomí okrem zdravého organizmu množstvo ďalších vecí. Dokáže sa postarať o hormonálny balans, lesklé vlasy aj zdravú pleť. Ktoré potraviny sa postarajú o to, aby bola vaša pleť čo najkrajšia?

 

Avokádo

Vysoký obsah vitamínov skupiny B, biotínu aj antioxidantov je dokonalá zmes pre našu pleť. Okrem toho, že avokádo je obľúbenou pochúťkou, dá sa použiť aj topicky, priamo na pleť.

 

Vlašské orechy

Vo vlašských orechoch majú vysoké zastúpenie omega 3 mastné kyseliny aj antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom a pôsobia protizápalovo.

 

Sladké zemiaky

Zaujímavá kombinácia vitamínu A a betakorténu posilňuje pokožku, chráni ju pred slnečnými lúčmi, ale podporuje aj bunkovú výmenu.

 

Šalátová uhorka

Uhorka je veľmi vďačnou potravinou, aj napriek tomu, že sa z 95% skladá z vody, obsahuje kyselinu askorbovú, ktorá vytláča toxíny z tela. Podporuje tiež mladistvý vzhľad pleti.

 

Ľanové semiačka

V ľanových semiačkach sa nachádza množstvo omega 3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku vyživenú a hydratovanú. Tiež regulujú správnu tvorbu mazu a pomôžu suchej pokožke či pri ekzémoch. Dajú sa použiť aj vo forme oleja aplikáciou priamo na tvár.

1399

Súvisiace články