Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 20. júl 2013

Najlepšie reštaurácie sveta: El Celler de Can Roca

Súrodenci Josep, Joan a Jordi Roca sú – ako o sebe hovoria – nonkonformisti. Tvrdia, že pri varení sa stále dajú hľadať nové spôsoby interpretácie vecí, pretože aj gastronómia má mnoho aspektov a veľa tvárí.Napriek tomu však nikdy neskĺznu k prázdnym frázam o sofistikovanom prístupe.

Najlepšie reštaurácie sveta: El Celler de Can Roca

20.7.2013

Súrodenci Josep, Joan a Jordi Roca sú – ako o sebe hovoria – nonkonformisti. Tvrdia, že pri varení sa stále dajú hľadať nové spôsoby interpretácie vecí, pretože aj gastronómia má mnoho aspektov a veľa tvárí.

celler_profil

Napriek tomu však nikdy neskĺznu k prázdnym frázam o sofistikovanom prístupe. Najviac si totiž cenia zmysel pre základné, vo svojej podstate jednoduché chute a vždy pamätajú na to, z čoho jedlá vychádzajú, teda na potraviny v surovom stave.



Zrejme aj vďaka svojmu „freestylovému" spôsobu práce vychádzajúcemu zo skúseností generácií, ktoré celý život zasvätili príprave jedla, patria k svetovej kulinárskej špičke. O tom, nakoniec, svedčí aj fakt, že v reštaurácii El Celler de Can Roca v španielskom meste Girona pracuje až 35 šikovných kuchárov.

celler_hlavna




pripravila: Anna Salvová
foto: El Celler de Can Roca



 

    5095

    Súvisiace články