Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 11. január 2013

Od foodblogera: Baklažánovo-mäsové ragú s rigatoni

Cestoviny sú jedným z najobľúbenejších jedál už aj na Slovensku. Foodbloger Tomáš Babinec sa s nami podelil o svoj recept na skvelú pochúťku s rigatoni.Suroviny:500 g rigatoni alebo penne250 g mletého hovädzieho mäsa1 stredne veľký baklažán3 strúčiky cesnaku200 ml červeného vína400 g čerstvých rajčín (prípadne konzervovaných)1 ČL sušeného oregana½ ČL feniklových semienčerstvé mleté čierne korenieolejsoľPostup:Cestoviny určite zvládne uvariť každý znás.

Od foodblogera: Baklažánovo-mäsové ragú s rigatoni

11.1.2013

Cestoviny sú jedným z najobľúbenejších jedál už aj na Slovensku. Foodbloger Tomáš Babinec sa s nami podelil o svoj recept na skvelú pochúťku s rigatoni.

IMG_9869Suroviny:
500 g rigatoni alebo penne
250 g mletého hovädzieho mäsa
1 stredne veľký baklažán
3 strúčiky cesnaku
200 ml červeného vína
400 g čerstvých rajčín (prípadne konzervovaných)
1 ČL sušeného oregana
½ ČL feniklových semien
čerstvé mleté čierne korenie
olej
soľ

Postup:
Cestoviny určite zvládne uvariť každý z nás. Ak nie, tak stavte na kupované cestoviny, kde nájdete aj návod, ako na to. Najlepšie sa hodia rigatoni. Ak by ste ich náhodou nevedeli zohnať, stačia aj penne. Na panvici nasucho krátko opečieme feniklové semienka, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a mleté hovädzie mäso. Opekáme, pokým mäso celé nezhnedne. Prihodíme na kocky nakrájaný baklažán a opečieme spolu s mäsom 1 – 2 minúty. Mäso a baklažán podlejeme červeným vínom, pridáme rajčiny a povaríme asi 6 – 7 minút. Hotové ragú dochutíme oreganom, korením a soľou. Zliate cestoviny zmiešame s ragú a pochutíme si na nich, kým sú ešte teplé.

foodissimo_Babinec_TomasKrátke interview

Ako dlho existuje váš blog?
Blog funguje vyše roka, v júli 2012 som oslávil rok fungovania a písania.
Kedy sa zrodila vaša láska k dobrému jedlu?
Ťažko povedať. Jesť musíme, a tak som k tomu aj pristupoval. Keď už sa mám poriadne najesť, dávam si na tom záležať. Hľadám možnosti, čo nové variť, ako pripraviť konkrétne jedlo. Je to pre mňa zábava. A hlavne, najväčšiu radosť mám z toho, keď môžem niekomu navariť.
Prvý kuchársky zážitok v živote?
Vlastnoručne pripravená bublanina s marhuľami. Mal som asi šesť rokov. Celá rodina si pochutila a ja som bol hrdý na seba a svoj jedlý výtvor.
Najobľúbenejšie jedlo?
Cestoviny s variáciami rajčinových omáčok. Tých sa nikdy neobjem.
Najvšestrannejšia surovina v kuchyni?
Pre mňa určite vajce. Základ cestovín, vhodné na studenú aj teplú kuchyňu, vhodné do omáčok...
Pre koho varíte najradšej a najčastejšie?
Varím pre rodinu. Teda skôr manželku. Náš malý syn zatiaľ len začína ochutnávať jedlo dospelých... Časom budem variť určite aj pre neho.

Viac receptov nájdete na www.foodissimo.eu.

pripravila: Sláva Štefancová
foto: archív Tomáša Babinca

Celý článok, ako aj recepty ďalších slovenských foodblogerov nájdete aj v magazíne Top Fashion jeseň - zima 2012/2013.

Mohlo by vás zaujímať: Sladká foodblogerská dobrota na sviatky


 

    4522

    Súvisiace články