Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 25. december 2012

Sladká foodblogerská dobrota na sviatky

Prinášame vám tip pre maškrtné jazýčky exkluzívne pre Top Fashion od slovenskej foodblogerky Martiny Pintérovej Bezákovej.Jablkovo-arašidové poháriky s mascarponeSuroviny:2 jablká2 PL hnedého cukru1 PL maslaškorica, poprípade javorový sirupmaslové alebo iné obľúbené sušienkyarašidové maslomascarponePostup:Na panvici si roztopíme maslo, pridáme na kocky nakrájané jablká, zasypeme cukrom, škoricou a dusíme, až kým sa cukor roztopí a obalí jabĺčka karamelom. Sušienky si rozmixujeme spolu s arašidovým maslom na jemno a začneme vrstviť.

Sladká foodblogerská dobrota na sviatky

25.12.2012

Prinášame vám tip pre maškrtné jazýčky exkluzívne pre Top Fashion od slovenskej foodblogerky Martiny Pintérovej Bezákovej.

Foodblog_Bezakova_uvodnyJablkovo-arašidové poháriky s mascarpone

Suroviny:
2 jablká
2 PL hnedého cukru
1 PL masla
škorica, poprípade javorový sirup
maslové alebo iné obľúbené sušienky
arašidové maslo
mascarpone

Postup:
Na panvici si roztopíme maslo, pridáme na kocky nakrájané jablká, zasypeme cukrom, škoricou a dusíme, až kým sa cukor roztopí a obalí jabĺčka karamelom. Sušienky si rozmixujeme spolu s arašidovým maslom na jemno a začneme vrstviť. Na spodok pohárikov dáme sušienkovú zmes, na to lyžicu mascarpone, jablká, opäť sušienky, mascarpone a zakončime jablkami. Jemná slaná chuť arašidového masla dokonale vyváži sladkosť karamelu. Toto spojenie považujem za vrchol celého dezertu.

DSC_1932Krátke interview

Kedy sa zrodila vaša láska k dobrému jedlu?
Myslím si, že už v detstve som inklinovala k jedlu viac ako zvyšok našej rodiny. Mala som prst večne strčený v hrncoch a hodiny som pozorovala mamu pri varení a snívala, ako si to raz budem „užívať" vo vlastnej kuchyni...
Prvý kuchársky zážitok v živote?
Spomínam si, ako som asi v deviatich rokoch piekla hranolčeky pre babku. Nie je sa veľmi čím chváliť. (smiech)
Najobľúbenejšie jedlo?
Tak toto je pre mňa najťažšia otázka, lebo nedokážem vybrať jedno jediné obľúbené jedlo, keď ich je tak veľa. Mám veľmi rada objavovanie nových chutí, preto sa u nás doma nejaké jedlo alebo koláč opakujú len zriedkakedy. O to viac si však potom pochutím, napríklad u rodičov, na starých dobrých klasikách, ako sú parené buchty alebo nedeľná mäsová polievka.
Najvšestrannejšia surovina v kuchyni?
Pre mňa sú to čerstvé bylinky. Dokážu aj z obyčajného jedla vyčarovať luxusné alebo z čistej vody „nápoj bohov". (smiech)
Pre koho varíte najradšej a najčastejšie?
Jednoznačne pre môjho manžela. Hlavne vďaka nemu sa začala rozvíjať moja vášeň pre dobré jedlo.

Celý článok, ako aj recepty ďalších slovenských foodblogerov nájdete v magazíne Top Fashion jeseň - zima 2012/2013.

Viac receptov Martiny Pintérovej Bezákovej hľadajte na www.dulce-de-leche-blog.com.

pripravila: Sláva Štefancová
foto: archív Martiny Pintérovej Bezákovej

 

    4210

    Súvisiace články