Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 4. august 2021

Prvý Refill Bar Authentic Beauty Concept na Slovensku nájdete v Strokoway® Salon

Dnes už dobre známy princíp „reduce, reuse, recycle“ ilustruje, že starostlivosť oseba by sme mali podmieniť cieleným apremysleným nákupom, ktorý množstvo našej spotreby zredukuje. Miesto bezhlavého nakupovania noviniek voliť uvedomelosť a produkty skutočne zamerané na to, čo potrebujeme.

Prvý Refill Bar Authentic Beauty Concept na Slovensku nájdete v Strokoway® Salon

Dnes už dobre známy princíp „reduce, reuse, recycle“ ilustruje, že starostlivosť o seba by sme mali podmieniť cieleným a premysleným nákupom, ktorý množstvo našej spotreby zredukuje. Miesto bezhlavého nakupovania noviniek voliť uvedomelosť a produkty skutočne zamerané na to, čo potrebujeme. Potom však nastupuje problém narábania s obalmi a s ich životnosťou. Používanie jednorazových plastov je kritickou oblasťou, ktorá v kozmetike potrebuje urýchlené riešenia a zmeny nastaveného systému.

Značka vlasovej kozmetiky Authentic Beauty Concept sa preto rozhodla konať a rozbehnúť projekt, ktorý zapadne do ich filozofie lepšej budúcnosti. Do partnerských salónov postupne implementuje refill bary, ktoré zákazníci môžu opakovane navštevovať a využívať tak svoje použité obaly. S inštaláciou na Slovensku začali ako prví v Strokoway® Salon. S jeho zakladateľkou a majiteľkou Miroslavou Strokovou sme sa rozprávali o udržateľnosti a o tom, ako k nej prispievajú znovu použiteľné obaly.

Čo pre vás znamená udržateľnosť?

Rok 2020 ma nasmeroval na možnosť spomaliť a upriamiť zrak do budúcnosti, ktorú máme vo svojich rukách. Veľa z nás sa zaujíma čoraz viac o svet okolo seba. Týka sa to aj mňa aj môjho rozhodnutia a správania. Snažím sa začleniť prístup – používaj, nenič, zachovaj. Naučila som sa vážiť si prítomnosť – tu a teraz. Práve preto sa chcem podieľať na tom, aby sme svet zanechali pre ďalšiu generáciu, bez neporiadku alebo bez problémov.

2 1

Na čo sa môžeme tešiť pri návšteve novej Authentic Beauty Concept stanice?

Je mi cťou, že Strokoway® Salon je prvým salónom Authentic Beauty Concept, ktorý má refill stanicu pre zákazníkov, ktorý obľubujú túto značku. „Urobte niečo pre životné prostredie a prineste späť svoju fľašu“ – tak znie motto na dvierkach refill čapovacej stanice na vegánske šampóny a kondicionéry. Zákazník si pri prvom nákupe môže vybrať pri zo 4 druhov: Hydrate – hydratačná rada, Glow pre lesk, Amplify na objem a Replenish pre regeneráciu. Zakúpi si jednu fľašku na šampón a my mu načapujeme z refill stanice. Každým ďalším doplnením do tej istej fľašky ušetrí 10 percent. Druhú fľašku si môže zakúpiť na kondicionér a aj tú si chodiť pravidelne dopĺňať, namiesto toho, aby si vždy kupoval nový produkt v novom obale. Fľaše sú vyrobené z 92% recyklovaného plastu, s etiketami s 85% PE biologického pôvodu. Zataľ bude možné túto službu prevádzkovať len osobne, nebude možné zasielať naplnené fľašky, ktoré si zakúpite na Strokoway e-shope.

7 1

Čo bolo vašou motiváciou inštalovať refill stanicu do salónu?

Uplynulý rok bol rokom zmien, ale aj sebareflexie, zamyslenia sa nad enviromentálnymi zmenami a zlepšením životného prostredia. Stále nás je málo – tých, čo dbáme na zdravý životný štýl nielen konzumáciou zdravých potravín, ale aj selekciou odpadu, šetrením vody, používaním eko výrobkov a podporou ekologických aktivít pre záchranu planéty. Nepotrebujeme viac materializmu, potrebujeme viac uvedomenia – slovami našej globálnej líderky Hester Wernert-Rijn. V našom kaderníckom priemysle produkujeme veľmi veľa plastového odpadu, u nás v salóne krásy Strokoway ho poctivo separujeme. Som súčasťou komunity Authentic Beauty Concept a sledujem zvyšnú komunitu cez sociálne siete. Naskytla sa mi možnosť vidieť refill bar – doplňovací systém a vedela som, že je to smer, ktorým chcem kráčať. Tento krok môže prispieť k veľkej zmene v správaní našich zákazníkov. Nebudú si stále kupovať nové obaly a doplnia si jestvujúci. Chceme motivovať zákazníkov k tomu, aby viac separovali a používali výrobky z recyklovateľných materiálov a prispeli k ochrane životného prostredia spoločne s nami.

 

Akú rolu podľa vás znovu použiteľné obaly a dopĺňacie stanice hrajú v udržateľnej budúcnosti?

Veríme, že v komunite #authenticbeautymovement a v kaderníckych salónoch budeme tí prví, čo budú podporovať kroky k udžateľnosti takýmito nápadmi a motivovať príkladom aj svojich zákazníkov. Zatiaľ je v rámci Europy 22 kaderníckych salónov, kde si môžete prísť osobne doplniť vašu fľašku na šampón alebo kondicionér. Tešíme sa na vašu návštevu.

Viac o možnostiach refill stanice nájdete na www.strokoway.com

Foto: Authentic Beauty Concept

1096

Súvisiace články