Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 21. september 2020

Vlasový reset po lete

Nedávno sme sa zamerali na to, ako zregenerovať pleť po náročnom lete aako správne nahradiť letné pleťové produkty za jesenné. Teraz sa pozrieme na to, čo môžeme spraviť pre svoje vlasy, aby sme im po náročnej letnej sezóne takisto dopriali aspoň malý reset.

Vlasový reset po lete

Nedávno sme sa zamerali na to, ako zregenerovať pleť po náročnom lete a ako správne nahradiť letné pleťové produkty za jesenné. Teraz sa pozrieme na to, čo môžeme spraviť pre svoje vlasy, aby sme im po náročnej letnej sezóne takisto dopriali aspoň malý reset.

@negin_mirsalehi

Dajte im voľnosť

Keď nás v lete zasiahnu horúčavy, máme tendenciu vlasy sťahovať, aby sme sa vyhli spotenému krku a dopriali si upravený look počas celého dňa. Na jeseň, kedy už nemusíme bojovať s horúcim počasím im už môžeme dopriať trochu voľnosti. Nechajte preto vlasy rozpustené vždy, keď máte možnosť. Vaše pramene to ocenia a začnú s regeneráciou a naberaním novej sily. Takisto sa skúste vyhnúť gumičkám, ktoré dlhodobým používaním môže lámať vlasy. Ak potrebujete nejako účes skrotiť, zvoľte štipce alebo alternatívne živicové gumičky, ktoré vlasy zaťažujú menej.

Ochrana pre teplom

Ak by pravidelne vlasy upravujete teplom, či už fénom, žehličkou alebo kulmou, mali by ste investovať do profesionálneho produktu na ochranu pred teplom. Určite ste už počuli, že vlasy sa vysokými teplotami ničia, oslabujú a lámu, takže takýto produkt je jednoducho nevyhnutný.

Čo s mokrými vlasmi?

Nechať vlasy vyschnúť prirodzene bude vždy lepšou a zdravšou alternatívou pre vlasy oproti ich fénovaniu. Avšak vlasy by ste nemali nechávať dlho mokré. Najčastejšie sa to stáva vtedy, keď vlasy necháte dlho v mokrom uteráku, čo im neprospieva. Takisto by ste ich nemali česať, kým nie sú dostatočne vysušené, vtedy takisto môže dôjsť k poškodeniu, lámaniu a vytrhávaniu.

Hĺbková výživa

Vlasy v lete trpia, či už pôsobením silného slnečného žiarenia a jeho UV lúčov, kvôli chlórovanej či slanej vode. Toto všetko ich oslabuje, uberá im na lesku a pevnosti, spôsobuje lámavosť a krehkosť. Extra výživa po lete sa preto viac než hodí a nielen pre tých z nás, ktorí majú prirodzene suchšie vlasy. UV žiarenie priamo ovplyvňuje štruktúru vlasy, konkrétne keratín, ktorý ich tvorí. Výživné vlasové masky sú preto ideálne na jesenný reset, dôležité však je nájsť si vhodný produkt pre svoje vlasy. Najlepšie je samozrejme poradiť sa s kaderníkom.

Foto: Instagram

1131

Súvisiace články