Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 17. apríl 2020

Vytrénujte svoje vlasy, aby sa mastili menej

Aj keď mnohí trávime 90% nášho času vtomto období doma, neznamená na, že máme aj viac času na to, aby sme sa venovali aktivitám, ktoré nás nebavia. Do tejto kategórie napríklad patrí aj umývanie vlasov.

Vytrénujte svoje vlasy, aby sa mastili menej

Aj keď mnohí trávime 90% nášho času v tomto období doma, neznamená na, že máme aj viac času na to, aby sme sa venovali aktivitám, ktoré nás nebavia. Do tejto kategórie napríklad patrí aj umývanie vlasov. U nás v redakcii to je napríklad úplne naopak, ešte viac sa nám do toho nechce. Avšak vlasy môžete vytrénovať na to, aby sa mastili menej a teda ich nemusíte umývať tak často.

Umývanie bez sulfátov

Väčšina šampónov obsahuje sulfáty. Tie zabezpečujú ten čistý pocit vo vlasoch, ktorý máme radi, avšak niekedy môžu spôsobovať nadmernú produkciu mazu. Ak chcete zredukovať mastnotu vlasov, vyskúšajte to so šampónom bez obsahu sulfátov.

Suchý šampón ako spojenec

Ak si neviete predstaviť deň bez umytia vlasov, alebo sa jednoducho vaše vlasy mastia, pomôžte si suchým šampónom. Táto stratégia vám pomôže okamžite sa zbaviť nadbytočnej mastnoty, no zároveň má silu predlžovať efekt fúkanej.

Vypnuté vlasy

Vlasy zopnuté do konského chvostu alebo do pevného drdolu majú hneď niekoľko výhod. V takomto účese sa zároveň menej potíte, čiže aj vlasy sú menej náchylné na mastenie. Na druhej strane sú skvelou voľbou v prípade, že sa vám vlasy zdajú mastné. Stačí ich zopnúť do strapatého drdolu, v ktorom mastnota zanikne.

Jablčný ocot na pomoc

Keď už je to s vašimi vlasmi fakt zlé, využite ťahák. Je ním jablčný ocot, ktorý môžete primiešať do teplej vody a umyť si ním vlasy. Ocot pomáha vybalansovať prirodzené pH vlaso a vlasovej pokožky, no zároveň efektívne odstráni mastnotu. Použiť sa dá aj na farbené vlasy a niekedy stačí aplikovať ho iba na korienky, jemne premasírovať a opláchnuť. Vlasy po ňom budú navyše žiariť.

Limitujte používanie vlasových produktov

Ako dlho môžete vynechať umývanie vlasov závisí na type vašich vlasov, textúre, hustote, dĺžke aj na produkcii mazových žliaz. Aby ste vlasy zbytočne nezaťažovali zbytočnými vrstvami, skúste minimalizovať používanie vlasových produktov. Jediné, čo v tomto prípade máte povolené, sú špeciálne prípravky na vyzdvihnutie vlasov od korienkov. Tie ich nezaťažujú.

 

 

1306

Súvisiace články